OVU HRANU NIKAKO NE ČUVAJTE NA NISKIM TEMPERATURAMA: U suprotnom, bićete primorani da je BACITE
Ilustracija, Foto: Profimedia

UPOZORenje

OVU HRANU NIKAKO NE ČUVAJTE NA NISKIM TEMPERATURAMA: U suprotnom, bićete primorani da je BACITE

Neke namirnice možemo bez brige ostaviti u kuhinji, ne na hladno, a one će tako čak biti i ukusnije

Objavljeno: 15:03h

Gube ukus

Frižideri jesu najbolji čuvari za jaja ili mleko, ali su nepotrebni za skladištenje svih vrsta namirnica. Neke čak nije preporučljivo ostavljati u frižideru, jer na hladnom gube svoja svojstva. Bolje ih je držati na sobnoj temperaturi ili u ostavi, kako ne bi promenile ukus i kako bi duže ostale sveže.

Među namirnicama koje nikako ne treba odlagati u frižider je paradajz. Ove sočne plodove najbolje je držati na sobnoj temperaturi, jer hlađenje ispod 12 stepeni ugrožava im ukus i teksturu.

Povrće, Biljke, luk, Paradajz
foto: Profimedia

Slani namazi, poput maslaca od kikirikija, mogu stajati na polici i nekoliko meseci. Utvrđeno je da visoki udeo soli u namazu sprečava pojavu buđi, a so deluje kao konzervans.

Ni kečap ne morate držati u frižideru, osim ako ga ne volite jesti hladnog. Bogat je natrijem i može stajati na polici oko mesec dana. Slično je i s većinom drugih začinskih sosova.

Nasuprot onome što mnogi misle, bosiljak se ne čuva na niskoj temperaturi, jer tako gubi aromu, pa čak i upija druge mirise iz frižidera. Najbolje je čuvati ga u zatvorenoj posudi, na suvom mestu.

Suvo i tamno

1 / 6 Foto: Profimedia

Iako se većina nas voli osvežiti hladnom lubenicom, stručnjaci ne preporučuju da celi plod stavljamo u frižider, jer tako se gubi nivo antioksidanasa. To, naravno, ne važi za kriške lubenice, koje se moraju čuvati na niskoj temperaturi.

I sve vrste krompira najbolje je čuvati na suvom, tamnom mestu. Ali, ovo pravilo ne važi za već kuvani krompir, koji morate odložiti u frižider.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.