recept
ZAPEČEN I PUNJEN KROMPIR NA ORIGINALAN NAČIN! Probajte i vi, jednostavno je
Pogledajte inovativan recept sa krompirom koji će vas oduševiti
Zapečeni krompir punjen raznim đakonijama se pravi veoma lako, a tako je dobar..
Sastojci Količina
krompir 4 veća
pršuta 200 g
pavlaka 250 g
kačkavalj 200 g
origano po ukusu
Kako pripremiti
Krompir dobro operite, skuvajte u ljusci, pa ga presecite na pola i kada se malo ohladi izdubite. Poređajte izdubljene polovine krompira u vatrostalnu posudu.
Za punjenje pomešajte pavlaku, rendani kačkavalj, na kocke isečenu pršutu i malo origana. Malo rendanog kačkavalja ostavite sa strane da na kraju pospete preko krompira.
Napunite krompir pripremljenim filom i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Pred kraj pečenja punjeni krompir prekrite rendanim kačkavaljem, pa vratite u rernu na par minuta da se kačkavalj lepo istopi. Poslužite toplo.
(Espreso/Recepti.zena.blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!