PROBAJTE
5 SASTOJAKA OD KOJIH KROMPIR PIRE POSTAJE PRAVA POSLASTICA: Jedna VOĆKA mu daje SAVRŠEN UKUS
Oba sastojka umešajte u pire i dobićete fantastičan spoj slatkastog i slanog ukusa
No, ako vam je klasičan pire krompir dosadio, možete ga obogatiti neočekivanim sastojcima i pretvoriti u malo kulinarsko remek delo! Pire pripremljen na neki od sledećih pet načina uz bogatu, šarenu salatu može da bude i glavno jelo.
1. Karamelizovani luk i slanina
Pripremite luk tako što ćete ga iseckati na kolutove, a potom na vrlo niskoj temperaturi pustiti da se dinsta na maslacu od 30 do 40 minuta. Nakon toga slaninicu iseckajte na šnite, pa propržite na malo ulja ili maslaca. Oba sastojka umešajte u pire i dobićete fantastičan spoj slatkastog i slanog ukusa
2. Pavlaka, luk i sveži vlašac
Pre nego što se bacite na mućenje pirea, u krompir dodajte malo ulja i mleka, šolju pavlake, so i biber. Izmiksajte kao i obično, a potom umešajte i šaku svežeg, sitno seckanog vlašca i malo proprženog luka. Rezultat je najsočniji pire sa vrlo specifičnom i neobičnom aromom.
3. Pesto sos i parmezan
Ljubitelji testenine već znaju koliko pesto može da bude efektan i obogati ukus nekog specijaliteta, pa zašto onda to ne biste isprobali sa i pire krompirom? Pire prelijte kupovnim pesto sosem iz teglice, a preko narendajte i malo parmezana.
4. Čili i sir
Ako volite ljutu i začinjenu hranu ova kombinacija će vas posebno obradovati. U još uvek topli pire dodajte izrendanu gaudu ili tvrđi sir po želji, te dve iseckane čili papričice. Dobro promešajte i očekujte "opaki" ukus!
5. Jabuke
Možda vam je prva misao da je ova kombinacija nemoguća, ali se zapravo kiselo-slatki ukus jabuka savršeno slaže uz kremasti, slani krompir. Jabuke oljuštite i isecite na komadiće, a potom ih pržite na maslacu dok ne dobiju zlatkastu boju. Propržene komadiće jabuke stavite na dno tanjira, a preko njih seervirajte topli pire.
(Espreso / BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!