SOS OD PEČURAKA I BELOG LUKA: Savršena KOMBINACIJA ukusa koja ide kao prilog MESU (RECEPT)
Sos, Foto: Printscreen/Youtube/Chef Jack Ovens

ISPROBAJTE

SOS OD PEČURAKA I BELOG LUKA: Savršena KOMBINACIJA ukusa koja ide kao prilog MESU (RECEPT)

Dobili ste najbolji sos od pečuraka

Objavljeno:

Potrebno je: 1 glavica crnog luka (sitno seckana); 4 čena belog luka (sitno seckano); 300 grama pečuraka (isečenih na listiće); veza svežeg peršuna (sitno seckanog); malo majčine dušice; 2 kašike maslaca; 1 kašika maslinovog ulja; so; dve kašike belog vina; 400 ml pavlake za kuvanje;

Priprema: U zagrejan maslac i maslinovo ulje, dodajte beli i crni luk pa dinstajte. Zatim dodajte pečurke i promešajte sve. Dinstajte sve 3 do 4 minuta. Dodajte malo soli, a zatim i belo vino. Nakon par minuta dodajte peršun i majčinu dušicu. Kada se pečurke lepo uprže, dodajte pavlaku za kuvanje. Kada provri, smanjite temperaturu i ostavite sve da se krčka još 15 minuta. Dodajte malo bibera, a zatim sklonite sa ringle. Dobili ste najbolji sos od pečuraka! Uživajte!

(Espreso / Stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.