OSTAVITE PEŠKIR POSLE TUŠIRANJA DA SE SUŠI? Ovo je velika GREŠKA, postoji ROK TRAJANJA za koji MALO KO ZNA
Tuširanje, Foto: Profimedia

neverovatno

OSTAVITE PEŠKIR POSLE TUŠIRANJA DA SE SUŠI? Ovo je velika GREŠKA, postoji ROK TRAJANJA za koji MALO KO ZNA

To znači da ga isto veče ili jutro, nakon korišćenja morate izneti na terasu ili prebaciti preko radijatora ako planirate da ga ponovo koristite

Objavljeno:

Velika većina nakon tuširanja koristi jedan peškir za brisanje celog tela, koji potom okači na čiviluk i ostavi da se suši - ali baš ovo je jedna velika greška.

Tako mokar i pun sitnih čestica mrtvog površinskog sloja kože, peškir ostaje da visi preko noći, a ujutru vi ga ponovo koristite! Niste ni svesni koliko se gljivica i bakterija na njemu može nastaniti za vrlo kratko vreme, pa zbog toga lekari upozoravaju da je maksimalan broj upotrebe jednog peškira tri puta između dva pranja, a da se u međuvremenu svaki put mora dobro osušiti.

To znači da ga isto veče ili jutro, nakon korišćenja morate izneti na terasu ili prebaciti preko radijatora ako planirate da ga ponovo koristite.

Iako se podrazumeva, nije na odmet napomenuti, da ćete koristiti različite peškire za ruke, lice i telo, kao i da svaki član porodice mora da ima svoj peškir. Preporučljivo je menjati peškir svaka tri dana, dok je peškir za ruke najbolje menjati svaki dan.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.