DA LI KREMU ZA RUKE TREBA STAVITI ODMAH NAKON PRANJA ILI MALO KASNIJE? Dermatolozi razrešili SVE NEDOUMICE
Ruke, Foto: Profimedia

SAVET

DA LI KREMU ZA RUKE TREBA STAVITI ODMAH NAKON PRANJA ILI MALO KASNIJE? Dermatolozi razrešili SVE NEDOUMICE

Dermatolozi upozoravaju da se ne dovedete do tog stanja jer će biti potreban duži period da sve zaraste i vrati se na staro i dodaju da je prevencija zapravo vrlo jednostavna

Objavljeno:

Niske temperature i svi vazduh isušuju našu kožu, a posebno su, uz lice, pogođene ruke koje su najviše otkrivene. Ne nošenje rukavica i nedovoljna nega mogu dovesti do pucanja kože i crvenila, svraba, pa čak i stvaranja ranica.

Dermatolozi upozoravaju da se ne dovedete do tog stanja jer će biti potreban duži period da sve zaraste i vrati se na staro i dodaju da je prevencija zapravo vrlo jednostavna. Ne trebaju vam skupi preparati niti puno vremena, bitno je samo da ruke redovno mažete kremom kako biste nahranili kožu.

Ipak, jedna stvar je bitna - kada ih mažete. Dermatološkinja Vitni Bouv kaže kako je vrlo važno da kremu nanesete odmah nakon pranja, negde minut do dva. Hidratantna krema vratiće vlažnost i mekoću koži, ali nemojte odglagatii taj postupak nakon što ih operete.

"Propustićete taj kratki period dok su ruke vlažne da dobro utrljate sve hranljive sastojke. Kada voda ispari, odnosno kada se ruke osuše na vazduhu, zapravo su još više suve, posebno ako ste ih oprali u toploj vodi."

Imajte uvek kremu negde pri ruci kako bi mogli da je upotrebite odmah nakon pranja i nanošenja dezinfekcijskog gela.

Birajte one kreme koje su bogate uljima i maslacima, poput zobenog i shea, prenosi MBG.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.