Oni su NEUSTRAŠIVI, PAMETNI i ODANI: Ovo je 5 NAJHRABRIJIH RASA PASA na SVETU (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

VERNI ČUVARI

Oni su NEUSTRAŠIVI, PAMETNI i ODANI: Ovo je 5 NAJHRABRIJIH RASA PASA na SVETU (FOTO)

U nastavku donosimo popis pet najhrabrijih pasmina

Objavljeno:

Većina pasa je toliko odana svojim vlasnicima da je za njih spremna sve učiniti. Posebnu hrabrost pasa dokazuje i činjenica da su spremni rizikovati i svoj život za vlasnika.

U nastavku donosimo popis pet najhrabrijih pasmina.

5. Kanarski pas

Kanarski pas je retka, velika i hrabra pasmina. Dresura i rana socijalizacija je veoma važna za ovu pasminu. Ovi psi su apsolutno odani vlasnicima, uvek oprezni i sumnjičavi prema drugima. Ne preporučuju se početnicima, ali ako se vlasnik pravilno odnosi prema njima, biće jako nežni porodični čuvari.

4. Belgijski ovčar

Belgijski ovčar je nadaleko poznat kao okretan, oprezan, odan i hrabar pas. U poslednje vrijeme najpoznatiji su kao kao policijski psi, a često rade i s gorskim službama spašavanja. Ove prijateljske pse izuzetno je lagano trenirati. S druge strane, reč je o izuzetno energičnim psima, za mnoge čak i preenergičnima.

3. Rotvajler

Rotvajler spada u sam vrh najodanijih pasa koji obožavaju svog vlasnika i porodicu. Izuzetno su pametni i snažni psi čuvari. Bez obzira na veličinu i snagu pretnje, oni će joj se suprostaviti ako je to potrebno. Dakle, ako tražite mirnog, ali opet snažnog i pametnog čuvara, rotvajler je odličan izbor za vas.

Rotvajler
foto: Profimedia

2. Doberman

Pasmina koja ima sve odlične karakteristike kada je u pitanju obrana vlasnika je definitivno doberman jer se i uzgaja u tu svrhu. Dakle, osim hrabrosti, ovi psi su neustrašivi, suzdržani i pametni.

Doberman
foto: Profimedia

1. Nemački ovčar

Nemački ovčar je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih pasmina pasa na celome svijetu, a to uopšte ne iznenađuje kada se pogledaju posebne karakteristike.

Vrlo su inteligentni, odani, samouvereni, poslušni i neustrašivi.

Hrabrost nemačkih ovčara potvrđuje činjenica da će za svoje najmilije rizikovati svoj život.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.