OVA NAMIRNICA BOLONJEZ SOSU DAJE PEČAT: Nećete se pokajati, UKUS MU BUDE SAVRŠEN!
Špagete, Foto: Profimedia

male tajne velikih kuvara

OVA NAMIRNICA BOLONJEZ SOSU DAJE PEČAT: Nećete se pokajati, UKUS MU BUDE SAVRŠEN!

Da bi se svi sastojci sjedinili period kuvanja bi trebalo da bude duži od sat vremena, a idealno bi bilo da se sve krčka dva sata.

Objavljeno:

Bolonjez sos se odavno odomaćio u srpskoj kuhinji. Ako niste sigurni da ga spremate na pravi način, upravo vam nudimo trikove najpoznatijih svetskih kuvara. Ovaj recept će vas potpuno raspametiti.

Savršeni bolonjez i njegovi sastojci:

300 grama mlevene junetine

300 grama pasiranog paradajza 150 grama slanine dve šargarepe Štapići celera ( ako ne možete da nađete štapiće i koren može da posluži) Jedna veća glavica crnog luka ½ čaše belog suvog ili crvenog vina 3 kašičice maslinovog ulja so i biber, bosiljak i origano po ukusu i naravno tajni sastojak

Način pripreme:

1. Slaninu nasečete na sitne kockice pa je popržite "na suvo" u dobro zagrejanoj široj posudi.

2. Dodajte maslinovo ulje, sitno seckanu šargarepu, celer i luk pa sve lagano propržite na srednjoj vatri.

3. Potom dodajte junetinu i vino, lagano promešajte, pustite da iščezne alkohol pa nakon 5 minuta dodajte pasirani paradajz i ostale začine.

Što duže kuvate sos će biti bolji

Da bi se svi sastojci sjedinili period kuvanja bi trebalo da bude duži od sat vremena, a idealno bi bilo da se sve krčka dva sata. Ako ste ljubitelj začina možete dodati bosiljak i origano.

Sve ovo već znamo! Gde je taj tajni sastojak?

Čuveni škotski kuvar Gordon Remzi savetuje da na kraju kuvanja dodate manju čašu mleka. Možda vam na prvi pogled paradajz i mleko ne idu zajedno, ali verujte, ovo je zaista čarobna simbioza sastojaka. Mleko će smanjiti kiselost paradajza i dodati gustinu. Finalni rezultat će jednostavno biti čaroban, a vaš kremasti sos koji objedinjuje mnoštvo specifičnih ukusa, moći će da stane na megdan sa bolonjez sosom koji je potekao iz čuvenih italijanskih restorana. Prijatno ili što bi Italijani rekli "piacevole".

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.