JEDNOSTAVNE DOMAĆE POSLASTICE ZA PSE: Vaš ljubimac će LAJATI za JOŠ (RECEPTI)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/Arango_0

poslastice za kuce

JEDNOSTAVNE DOMAĆE POSLASTICE ZA PSE: Vaš ljubimac će LAJATI za JOŠ (RECEPTI)

Poslastice koje će vaš pas obožavati

Objavljeno:

Izrada vlastitih poslastica za pse možda i nije toliko jednostavna kao odlazak u prodavnicu za kućne ljubimce i kupovina paket gotovih keksića, ali postoji mnogo više mogućnosti kada se odlučite za domaću izradu. Možete izbeći bilo kakve alergene, učiniti ih zdravima koliko god želite i udovoljiti specifičnim potrebama vašeg psa pomoću ovih ,,DIY" poslastica. Domaće poslastice za pse imaju još jedan bonus – možete iskoristiti neke namirnice iz frižidera koje bi se u suprotnom pokvarile i, naravno, niko neće biti srećniji od vaših najdražih četvoronožaca. Pogotovo sada, dobro će vam doći velik broj poslastica kako bi i lakše zabavili svog psa u zatvorenom.

DOMAĆE POSLASTICE I NJIHOVE PREDNOSTI

Još je mnogo koristi od izrade vlastitih, domaćih poslastica za pse. Osim što kontrolišete šta ulazi u recept, možete osigurati da vaš ljubimac dobije hranjiv i celovit međuobrok. Takođe, možete prilagoditi recepte prema ukusu vašeg psa, kao i svim prehrambenim ograničenjima. Sprečiti ćete unos nezdravih aditiva i konzervansa koji inače produžavaju rok trajanja kupovnih keksićima. Osim toga, poslastice kupljene u trgovini često nisu napravljene od prirodnih i visokokvalitetnih sastojaka. Domaće poslastice za pse omogućavaju vam da svom ljubimcu pružite ukusnu alternativu njegovom uobičajenom psećem keksu. U nastavku vam donosimo recepte za pet različitih poslastica u kojima će vaš pas uživati.

Poslastice za pse, Hrana za pse
foto: Profimedia

PSEĆE KROFNICE

Sastojci:

1 šoljica brašna

1 šoljica zobenih pahuljica

1/3 šoljice kokosovog ulja

1/2 šoljice kikiriki maslaca

2 jaja

Glazura:

grčki jogurt

komadići slanine

Postupak:

Prvo uključite rernu kako bi se zagrejala na 190 stepeni. U velikoj zdeli pomešajte sve sastojke osim grčkoj jogurta i komadića slanine. Ako imate kalup za krofne, utisnite smesu u njega, a ako nemate, onda možete sami rukama da oblikujete smesu kako god vam se sviđa. Pečete ih otprilike 14 minuta, a kad se ohlade prelijte ih grčkim jogurtom i posipajte komadićima slanine.

KEKSIĆI OD PILETINE I RIŽE

Sastojci:

15 dag kuvane piletine bez kosti

1/2 šoljice kuvane i ohlađene riže

1/2 šoljice temeljca od piletine

1 ½ šoljice brašna

1/4 kašike soli

1 jaje

Postupak:

Zagriejte rernu na 180 sepeni. Mešajte piletinu, rižu i pileći temeljac u blenderu ili mikserom dok se ne formira pasta. Smesi dodajte brašno, so i jaje te dobro promešajte. Na radnu površinu posipajte malo brašna i zamesite testo dok više ne bude lepljivo, a zatim ga razvaljajte na otprilike centimetar debljine. Izrežite oblike po želji ili ih oblikujte kalupom i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 25-30 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade pre posluživanja.

Držite ove kekse u hermetički zatvorenoj posudi nedelju dana. Ovi keksi mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču i do šest meseci. Ostavite da se potpuno odmrznu pre posluživanja.

DOMAĆE POSLASTICE OD KIKIRIKI PUTERA

Sastojci:

1 šoljice pirea od bundeve

1/2 šoljice putera od kikirikija

2 jaja

1/4 šoljica kokosovog ulja

2 ½ šoljice integralnog brašna

1 kašičica sode bikarbone

Glazura:

2 kašike masnoće od slanine, kokosovo ulje, pileća mast ili bilo koja druga mast koja će se stvrdnuti na sobnoj temperaturi

1/4 šoljice putera od kikirikija

Postupak:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U zdeli pomešajte pire od bundeve, kikiriki maslac, jaja i ulje. Dodajte soda bikarbonu i integralno brašno. Mešajte dok se ne formira kruta smesa. Zamesite testo ili mešajte dok se brašno ravnomerno ne umeša. Razvaljajte testo valjkom i pomoću kalupa za kolačiće izrežite oblike koji vam se sviđaju. Potom keksiće pecite otprilike 15 minuta. Za glazuru umutite masnoću slanine i puter od kikirikija dok smesa ne bude u potpunosti glatka. Prelijte preko keksića i držite u hladnjaku dok se glazura ne stvrdne.

POSLASTICE OD SLANINE I SIRA

Sastojci:

1 ½ šoljice zobenih pahuljica

1/2 šoljice naseckanog sira

4 trake slanine, prethodno ispečene i iseckane

2 jaja

Postupak:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U zdelu ubacite zobene pahuljice, sir i slaninu. Mešajte sve dok sastojci ne postignu teksturu mrvica. Dodajte dva jaja i mešajte dok smesa ne počne da liči na ljepljivo testu. Brašnom ili sitno samljevenih zobenim pahuljicama posipajte radnu površinu i na njoj razvaljajte testo na približno pet centimetara debljine. Pomoću kalupa za keksiće izrezujte testo u željene oblike. Posložite ih na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite otprilike 20 minuta. Poslastice ohladite u potpunosti i pohranite u staklenu ili plastičnu posudu.

POSLASTICE BEZ PEČENJA

Sastojci:

1 šojica putera od kikirikija

1 kašičica kokosovog ulja

1 kašičica cimeta

kalup za led

Postupak:

Pazite da kokosovo ulje bude u tečnom obliku. Ako nije, stavite kokosovo ulje u malu posudu na srednje jaku vatru i kuvajte dok se ne istopi. Dodajte mu kikiriki maslac i cimet. Mešajte dok smesa ne postane potpuno glatka i ne bude temeljno izmešana. Smesa treba da bude gusta, ali da se može izliti u kalup. Potom, izlijte smesu u kalup za led i zamrznite. Ako želite možete ih pažljivo ukloniti iz kalupa i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču jer, u suprotnom, vrlo brzo omekšaju.

Bonus video:

19:16

POPODNEVNI DNEVNIK 03.12.2021.

(Espreso/Journal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.