ŠTA BOŽIĆNA ZVEZDA DONOSI U KUĆU? Ovakav ODGOVOR niko nije očekivao (FOTO)
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE

ŠTA BOŽIĆNA ZVEZDA DONOSI U KUĆU? Ovakav ODGOVOR niko nije očekivao (FOTO)

Savršen odabir za dekoraciju enterijera

Objavljeno: 14:29h

Svoj dom možete ukrasiti biljkama koje će doprineti da vazduh u kući bude svežiji, a prostor će svakako biti ukrašen.

U tu svrhu možete da izaberete biljku Božićna zvezda, odnosno Poinsettia.

Ovo divno cveće oduzima dah, a malo ko zna kakvo je njegovo značenje i simbolika.

Božićna zvezda potiče iz Meksika, a povezivali su je prvobitno sa jednom legendom. Naime, devojka po imenu Marija bila je previše siromašna da bi mogla da kupi poklon za praznike. Anđeo joj je rekao da umesto toga skupi korov sa puta. Kada je postavila korov pored crkvenog oltara, iznikli su cvetovi koji su se kasnije pretovili u Božićne zvezde. Zvezdasti oblik lišća simbolizovao je Vitlejemsku zvezdu, dok crvena boja simbolizuje raspeće.

1 / 4 Foto: Profimedia

Božićna zvezda se najčešće gaji u crvenoj boji, ali postoje i druge boje, poput belih, ružičastih i zelenih cvetova. Bez obzira na boju, cvetovi Božićne zvezde imaju slična značenja. Uglavnom, ovo cveće simbolizuje uspeh, dobro raspoloženje, pa čak i čistoću.

Najčešće se poklanjaju za vreme praznika kao simbol uspeha i sreće, a veruje se da ih treba poklanjati i osobama rođenim u Decembru.

Ukrais
foto: Profimedia

Prema simbolici, Božićna zvezda donosi dobro raspoloženje, veselje, čistoću, ljubav i dobre želje. Preporuka je da držite ovu biljku u blizini novogodišnje jelke i na taj način obogatite dekoraciju, ali i pojačate dobru energiju i radost u svom domu.

Osim za Novu godinu i Božić, ovaj cvet je divno iskoristiti i za dekoraciju zimskih venčanja, jer crveno uvek sluti na ljubav, a Božićna zvezda je simbol sreće i uspeha. Zato mladenci koji je imaju na svom venčanju mogu naslutiti pozitivan bračni put, prema verovanjima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.