ZAPEČENI KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Ukus će vas OBORITI SA NOGU, kao prilog ide uz SVE (RECEPT+VIDEO)
Krompir, Foto: Printscreen/Instagram/tastemadefr

PRELEPO

ZAPEČENI KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Ukus će vas OBORITI SA NOGU, kao prilog ide uz SVE (RECEPT+VIDEO)

Na kraju kuvanja, koristite funkciju gril u rerni da zapečete vrh krompira

Objavljeno:

Ponekad želimo samo malo gratiniranja krompira da nas zagreje. Ovaj francuski recept za zapečeni krompir na malo drugačiji način savršen je prilog za svaki ručak ili večeru. Obavezno isprobajte i oduševiće vas njegov ukus.

Sastojci:

1 kašika rastopljenog putera 1 kg krompira, opranog ali ne oljuštenog 4 lovorova lista 300 ml pavlake za kuvanje 1 čen belog luka, isseckan Majčina dušica Ruzmarin So Biber

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 150ºC 2. Kalup za pečenje premažite maslacem 3. Isecite krompir na tanke kriške kao za musaku. Ređajte kriške u krug (ili u redove ukoliko imate četvrtast pleh), počevši od spoljašnje strane kalupa ka unutra. 4. Prepolovite lovorov list i stavite ih između kriški krompira. 5. U činiji pomešajte neutralnu pavlaku, beli luk, majčinu dušicu i ruzmarin. Začinite solju i biberom. 6. Prelijte smešu preko krompira i pecite sat vremena na 180 °C ili dok krompir ne porumeni. 7. Na kraju kuvanja, koristite funkciju gril u rerni da zapečete vrh krompira.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.