JEDINSTVENE KNEDLE KOJE ĆE SE SVIMA SVIDETI: Nema guljenja ŠLJIVA ni KROMPIRA, a ukus OBARA SA NOGU (RECEPT)
Knedle, Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

VRHUNSKII

JEDINSTVENE KNEDLE KOJE ĆE SE SVIMA SVIDETI: Nema guljenja ŠLJIVA ni KROMPIRA, a ukus OBARA SA NOGU (RECEPT)

Po želji ih možete posuti i šećerom i to je to - nikad lakše knedle spremne su za serviranje

Objavljeno: 17:36h

Šljive se uveliko nalaze na pijacama, a ima li boljeg načina da ih pripremite od knedli? Ovaj recept ćete obožavati jer u njemu nema ni guljenja, ni kuvanja krompira!

POTREBNO JE

1/2 litre mleka

250 g griza

1 jaje

1 kašika šećera

pakovanje prezli

šljive

1/2 praška za pecivo

malo ulja za kuvanje

oštro brašno po potrebi

PRIPREMA

Mleko zasladite kašikom šećera, pa u njemu skuvajte griz. Ostavite ga da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna tek toliko da možete da razvaljate brašno i prašak za pecivo.

Radnu površinu pospite brašnom a onda testo oblikujte u valjkastu smesu. Secite taj valjak na parčiće od oko 5cm širine i od njih napravite krugove.

U sredinu svakog kruga stavite pola ili celu šljivu, po vašem ukusu, pa onda zatvorite knedlu.

Pustite vodu da se kuva i u nju sipajte malo ulja. Tek kada voda proključa unutra ubacujte knedle, a kada se pojave na površini, ostavite ih da se kuvaju još nekih pet minuta.

U međuvremenu propržite prezle pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte od njih. Po želji ih možete posuti i šećerom i to je to - nikad lakše knedle spremne su za serviranje.

(Espreso / Bluc Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.