HRSKAVI OSLIĆ KOME JE TEŠKO ODOLETI! Preliven je sosom od belog luka i sprema se OVAKO! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

oslić

HRSKAVI OSLIĆ KOME JE TEŠKO ODOLETI! Preliven je sosom od belog luka i sprema se OVAKO! (RECEPT)

Iako postoje brojni recepti za pripremu ribe, mi vam donosimo najlepši i najjednostavniji

Objavljeno:

Posle slavske trpeze koja je bila bogata pečenjem, pihtijama i sitnim kolačima, poželjno je pojesti nešto laganiju hranu. Prema rečima stručnjaka, ribu treba jesti makar jednom nedeljno, jer je izuzetno zdrava i prija našem organizmu.

Vrsta ribe koju uglavnom voli većina ljudi je oslić, jer ima neutralan ukus i miris, pa s njim možete da eksperimentišete kako god želite.

Iako postoje brojni recepti za pripremu ribe, mi vam donosimo najlepši i najjednostavniji.

Sastojci:

1 kg očišćenog oslića

200 gr brašna

100 gr prezli

kašičica začinske paprike

kašičica soli

2 dl ulja

1 limun

sastojci za sos:

1 limun

2 kašike sirćeta

pola vezice svežeg peruša

50 ml ulja

3 čena belog luka

so

Priprema:

Ribu očistite, pa je isecite na krupnije komade. Svaki komad presecite na sredini.

Dobro je usolite i prelijte limunovim sokom, pa je ostavite da odstoji pola sata.

U tanjir pomešajte brašno, prezle i začinsku papriku, pa uvaljate svaki komad ribe sa obe strane.

U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa pažljivo spuštajte komade oslića da se prže.

Kad riba dobije zlatno žutu boju okrenite je na drugu stanu.

Kada je gotova, vreme je da pripremite preliv od belog luka.

Peršun i beli luk iseckajte sinto, pa ih stavite u malu činiju. Dodajte so, ulje, sirće, limunov sok i sve dobro promešajte, pa prelijte preko ribe.

Oslić poslužite uz bareni krompir i uživajte.

Prijatno!

Bonus video:

12:31

POZNAJEMO SRBIJU: Negotin, grad velikana, grad vina i bogate istorije

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.