DOBRO POVEDITE RAČUNA ŠTA RADITE UJUTRU: Pazite šta JEDETE i KAKO PIJETE KAFU, a to nije sve
Devojka, Foto: Profimedia

SAVETI

DOBRO POVEDITE RAČUNA ŠTA RADITE UJUTRU: Pazite šta JEDETE i KAKO PIJETE KAFU, a to nije sve

Stoga, ako imate problema s usredsređivanjem na svoje svakodnevne radne zadatke, pokušajte započeti dan sa šoljicom kafe

Objavljeno:

Nova nedelja ne znači nužno nove početke. Za neke to može doneti stres, tegobe i depresiju. Stalni radni pritisak, prezentacije i sastanci mogu uticati na nečije mentalno zdravlje. Toliko da se već od prvog dana u nedelji počnete osećati iscrpljeno. Sve to dovodi do gubitka koncentracije i motivacije za rad. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da se oslobodite stresa i opustite.

Šolja kafe bi mogla pomoći

Većina nas zna da kofein može pomoći u poboljšanju koncentracije. Stoga, ako imate problema s usredsređivanjem na svoje svakodnevne radne zadatke, pokušajte započeti dan sa šoljicom kafe.

Ali pazite da je ne uzimate na prazan želudac. Prvo pojedite voće ili vaš uobičajeni doručak. Ako ste od onih koji ne piju ujutru kafu možete je popiti tokom dana kada osećate da gubite koncentraciju.

Sklonite se sa telefona

Mnogi čim se probude prvo provere sva obaveštrnja na telefonu kao i društvene mreže. Međutim, ovo je jedna od najgorih navika. Pitajte bilo kog stručnjaka, a većina njih će vam reći da nikada ne koristite svoj telefon ujutro.

Postoji nekoliko razloga. Prvo, neke teške vesti koje vidite ili pročitate mogu negativno uticati na vaše raspoloženje. Drugo, naprežete oči. Treće, gubite vreme gledajući u ekran umesto da osetite jutarnje sunce.

Stoga je važno otvoriti vrata i prozore i pustiti prirodno svetlo da uđe u vašu sobu i širi pozitivnost. To će vam poboljšati raspoloženje, eliminisati negativnosti i pomoći će vam da ostanete energični tokom dana.

Pazite šta jedete

Mnogo je onih koji neće imati ništa protiv da pojedu ostatke pice koju su sinoć naručili za doručak. Međutim, početak dana s takvom hranom može ozbiljno uticati na vaše zdravlje i raspoloženje. Možete izgubiti motivaciju, osećati se iscrpljeno i razdraženo skoro pa celi dan.

Stoga, pripremite neku zdraviju hranu - ovsenu kašu, jaja, avokado i slično. Kako biste postigli bolje rezultate i bili energičniji vežbajte ili meditirajte.

Ako ste pod stresom duže vreme, preporučljivo je da se posavetujete s lekarom radi pravilnog pregleda, piše Pink Villa.

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.