recept
POSTANITE MAJSTOR DOMAĆIH TORTILJA I UŠTEDITE PARE: Mogu dugo da STOJE, A ZAČUDIĆE VAS KOLIKO SE BRZO SPREMAJU
Idealne su kao doručak i večera, a u njih možete staviti bilo šta
Tortilje su osnova meksičke kuhinje, i sigurno su najpoznatije jelo sa tog podneblja.
Tortilje se, uglavnom, konzumiraju slane, a pritom imate potpunu slobodu da u njih stavite šta želite.
Ukoliko ste ih jeli, znate da one samo liče na naše domaće palačinke, a da su im ukus i tekstura potpuno drugačiji. Hrskave su, a u isto vreme i mekane.
Kako idu hladniji dani, možda vam neće biti baš po volji da idete do marketa da ih kupujete, pa bi bilo zgodno da naučite kako se prave.
Sve sastojke koji su vam potrebni već imate kod kuće, a i ceo proces vam neće oduzeti puno vremena. Takođe, pripremljene tortilje mogu da stoje nekoliko dana, ukoliko ih prekrijete najlonskom folijom kada se ohlade i ostavite na suvom mestu.
Takođe, možete ih bez problema podgrevati.
Sastojci
– belo brašno – mleko u prahu – kukuruzno brašno – so – šećer – prašak za pecivo – ulje
Priprema
U veću posudu sipajte brašno. Ukoliko sipate celu šolju belog brašna, kukuruzng brašna i mleka u prahu sipajte po pola šolje. So i šećer dodajte po ukusu. Dodajte dve kašičice praška za pecivo.
Žicom pomešajte sve praškaste materije i dodajte dve kašičice ulja. Ručno umešajte ulje u ostale sastojke. Vodu dolivajte po potrebi i mesite u posudi. Povremeno dodavajte i po malo ulja.
Kada dobro umesite, prekrijte smesu najlonskom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga istresite smesu iz činije i oblikujte je kao veknu hleba. Veknu isecite na nekoliko jufki, u zavisnosti od veličine tortilje koju želite, i svaku od njih razvucite oklagijom da budu što je moguće tanje.
Za prženje vam je potreban veći tiganj, i svaku tortilju pržite po 15 sekundi sa svake strane.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!