NAJSOČNIJA PILETINA KOJU ĆETE PROBATI: Svi će želeti ovaj recept!
Ilustracija, Foto: Profimedia

priprema

NAJSOČNIJA PILETINA KOJU ĆETE PROBATI: Svi će želeti ovaj recept!

Kada je u pitanju priprema ove piletine, najdraže je to sto ne morate stajati pored šporeta i sto vam nakon kuvanja ručka kosa neće smrdeti na kuvanje

Objavljeno:

Kada je u pitanju priprema ove piletine, najdraže je to sto ne morate stajati pored šporeta i sto vam nakon kuvanja ručka kosa neće smrdeti na kuvanje.

Sastojci

Nacin 1:

500 gr pilecih fileta

4-5 kašičica majoneze

2 kašičice senfa

2 kapike belog vina

1/2 kašike limunovog soka

frisko mlevenog papra

soli

po ukusu prezle

Pileći medaljoni, Piletina, Hrana, Jelo, Meso
foto: Profimedia

Nacin 2

pilece meso (file)

200 ml jogurt

200 ml majonez

bibera i soli po potrebi

pola kašičice belog luka u prahu/granulama

prezle po ukusu

Priprema

Prvi Nacin: Pileći file malo samo, ako je uopšte potrebno natucite čekićem za meso. Sjedinite navedene sastojke: majonezu, senf, belo vino, limunov sok, sol i biber. Svaki komad mesa dobro namažite smesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i sočnije). Zagrejte rernu na 200 stepeni, a tepsiju oblozite pekacim papirom.. Na komad papira ili plitki tanjir stavite malo prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki deo mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite. Komade mesa fino složite u oblozenu tepsiju i stavite da se peče 20-25 minuta… trebalo bi da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.

U prezlu možete dodati začine po volji. Izrendani parmezan, naseckani bosiljak, peršun, vlasac, beli luk u prahu, tucanu papriku itd…

Drugi Nacin: Izmešati jogurt i majonezu, posoliti i pobiberiti, dodati začine po želji – u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lepo potopljeno u marinadi – što se meso duže marinira to bolje). Potom meso izvaditi iz frižidera, uvaljati u prezlu u koju ste dodali što volite, ili ništa osim opet malo soli i bibera i stavite da se peče meso u zagrejanoj rerni. Petnaestak - 20 minuta i više nego dovoljno. Meso je fino i sočno, nije nimalo suvo.

Posluživanje: Servirajte uz kuvano povrće, pire krumpir, zelenu salatu i sl.

(Espreso / Najžena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.