priprema
NAJSOČNIJA PILETINA KOJU ĆETE PROBATI: Svi će želeti ovaj recept!
Kada je u pitanju priprema ove piletine, najdraže je to sto ne morate stajati pored šporeta i sto vam nakon kuvanja ručka kosa neće smrdeti na kuvanje
Kada je u pitanju priprema ove piletine, najdraže je to sto ne morate stajati pored šporeta i sto vam nakon kuvanja ručka kosa neće smrdeti na kuvanje.
Sastojci
Nacin 1:
500 gr pilecih fileta
4-5 kašičica majoneze
2 kašičice senfa
2 kapike belog vina
1/2 kašike limunovog soka
frisko mlevenog papra
soli
po ukusu prezle
Nacin 2
pilece meso (file)
200 ml jogurt
200 ml majonez
bibera i soli po potrebi
pola kašičice belog luka u prahu/granulama
prezle po ukusu
Priprema
Prvi Nacin: Pileći file malo samo, ako je uopšte potrebno natucite čekićem za meso. Sjedinite navedene sastojke: majonezu, senf, belo vino, limunov sok, sol i biber. Svaki komad mesa dobro namažite smesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i sočnije). Zagrejte rernu na 200 stepeni, a tepsiju oblozite pekacim papirom.. Na komad papira ili plitki tanjir stavite malo prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki deo mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite. Komade mesa fino složite u oblozenu tepsiju i stavite da se peče 20-25 minuta… trebalo bi da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.
U prezlu možete dodati začine po volji. Izrendani parmezan, naseckani bosiljak, peršun, vlasac, beli luk u prahu, tucanu papriku itd…
Drugi Nacin: Izmešati jogurt i majonezu, posoliti i pobiberiti, dodati začine po želji – u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lepo potopljeno u marinadi – što se meso duže marinira to bolje). Potom meso izvaditi iz frižidera, uvaljati u prezlu u koju ste dodali što volite, ili ništa osim opet malo soli i bibera i stavite da se peče meso u zagrejanoj rerni. Petnaestak - 20 minuta i više nego dovoljno. Meso je fino i sočno, nije nimalo suvo.
Posluživanje: Servirajte uz kuvano povrće, pire krumpir, zelenu salatu i sl.
(Espreso / Najžena.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!