ZA SVE JE POTREBNO VREME: Ne trudite se da na silu dobijete naklonost dece, MAĆEHE PRAVE OVE 4 GREŠKE
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

ZA SVE JE POTREBNO VREME: Ne trudite se da na silu dobijete naklonost dece, MAĆEHE PRAVE OVE 4 GREŠKE

Najbolje je da budete potpuno iskreni u vašem odnosu sa decom

Objavljeno: 23:14h

Imate maćehu ili očuha deci može pasti teško. Bez obzira na to koliko ste vi dobri prema njima i koliko im pažnje poklanjate, njima je potrebno vreme da vas prihvate kao svog roditelja i člana porodice.

Zato je bitno da ih razumete i date im vreme.

Međutim, postoje neke stvari koje možda radite pogrešno. Veoma je važno da ih na vreme uočite, kako iste stvorili što kvalitetniji odnos sa decom.

1. Ponekad ignorišete decu

Deca umeju da budu glasna, nevoljna, komplikovana. To je nešto što morate da prihvatite ako želite da budete u njihovom životu. Možda ste mislili da je lakše ignorisati njihovo suprotstavljanje i iskazivanje nezadovoljstva, ali nemojte sve prepustiti partneru. Od vas se, kao njihove maćehe, očekuje da budete uključeni u njihov život.

2. Pokušavate da im budete prijatelj

Možda ste vi mlađi od svog partnera, a njegova deca su već odrasli ljudi. Uprkos vašim godinama, od vas se ne očekuje da “glumite” prijatelja njegovoj deci. Oni će vas mnogo više poštovati ako budete iskreni.

Zavisno od vašeg dogovora, ako su deca mlađa, trebalo bi i da postoji odnos majka – dete.

3. Pokušavate da “kupite” njihovu naklonost

Veoma brzo će vam postati jasno da decu ne možete kupiti novcem, skupim igračkama i odlascima na zanimljiva putovanja. Potrebno je mnogo više od toga – ljubav, razumevanje i poverenje. Deca će svakako to znati da cene na svoj način, a kada im pokažete da ste upravo takvi, više ničim nećete morati da “kupujete” njihovu ljubav i naklonost.

4. Ljuti vas činjenica da morate da “delite” svog muža

Vi morate biti svesni činjenice da vaš partner ima decu i da su mu ona na prvom mestu. Dakle, mesta za ljutnju nema, a vi treba da se potrudite da učestvujete u zajedničkim aktivnostima i tako se zbližite sa detetom. Iako biste vi najverovatnije hteli da što više vremena provodite sa svojim partnerom, morate biti svesni činjenice da on ima obaveze oko deteta, da mora brinuti o njima.

Ono što vi možete da uradite jeste da se potrudite da asistirate u tim poslovima i olakšate mu brigu o deci. Naravno, sve je do toga da li vi to želite i možete.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.