OVE MOLITVE ZA ZDRAVLJE SVAKO TREBA DA ZNA, IZGOVORITE IH NAGLAS VEĆ DANAS: Veoma su bitne
Ilustracija, Foto: preentscreen/youtube

OBRATITE PAŽNJU

OVE MOLITVE ZA ZDRAVLJE SVAKO TREBA DA ZNA, IZGOVORITE IH NAGLAS VEĆ DANAS: Veoma su bitne

Pročitajte ove molidbe na glas i obratite pažnju na to kako se osećate, pa onda izaberite tu pravu molitvu za vas koju ćete stalno čitati i ponavljati do te mere da ćete je naučiti napamet

Objavljeno: 16:49h

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Teško šta je na ovom svetu gore od bolesti, čini da se osećamo slabim, bespomoćnim, usamljenim, nalazimo se i u fizičkom i u psihičkom bolu. Molitva za zdravlje vam može pomoći da se osećate bolje, reči molitve sadrže posebnu energiju, čine da se osećamo povezanim sa Bogom i tražimo spasenje.

Prikupili smo nekoliko molitvi za zdravlje i svaka od njih će vam biti od pomoći, ali na vama je da odaberete onu koja najviše vama odgovara i koja vama leži. Dakle, ne postoji lošija ili bolja molitva, već samo ona koja paše vašem srcu i duši.

Pročitajte ove molitve na glas i obratite pažnju na to kako se osećate, pa onda izaberite tu pravu molitvu za vas koju ćete stalno čitati i ponavljati do te mere da ćete je naučiti napamet.

Molitve za zdravlje i isceljenje

Vrlo je bitno da se molite svaki dan, pa čak i više puta dnevno ako osećate potrebu za tim. Kad se izgovara molitva za zdravlje osećaćete mir, udaljićete se od trenutne neprijatne situacije, vaše misli će biti usredsređene samo na reči koje ponavljate.

Naravno, uvek možete ponavljati i Oče naš kao osnovnu molitvu, ali molitve koje smo pripremili se odnose specifično na bolesti i na bolesne.

Ovo je molitva za zdravlje sa sajta Alo:

Ruke, Prsti, Molitva
foto: Profimedia

Vladiko, Svedržitelju, Sveti care, ti koji urazumljuješ i ne usmrćuješ, koji klecajuće utvrđuješ i oborene uspravljaš, i telesne muke čovekove otklanjaš, molimo se Tebi, Bože naš, slugu svoga koji boluje poseti milošću Svojom. Oprosti mu svako sagrešenje voljno i nevoljno. O Gospode, izlečujuću silu Svoju sa nebesa pošalji, dotakni se tela njegovog, ugasi groznicu, ukroti strast i svaku bolest koja se krije u njemu, budi lekar sluge Svoga, podigni ga sa postelje bolesničke i sa odra stradanja njegovog, i daruj ga svesavršenog Crkvi Svojoj, da blagougađa Tebi i tvori volju Tvoju. Jer Tvoje je da nas miluješ i spasavaš, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo. Ocu i Sinu i Svetome duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Oče Sveti, lekaru duša i tela, koji si poslao Jedinorodnog Sina Svog, Gospoda Boga i Spasitelja našeg Isusa Hrista koji isceljuje svaku bolest i izbavlja od smrti, izleči i mene od svih mojih duševnih i telesnih nemoći, i oživotvori me blagodaću Hrista Tvog:

Molitvama Prečiste Vladičice naše Bogorodice i uvek Djeve Marije; silom Časnog i Životvornog Krsta; posredništvom Česnih Nebeskih Sila bestelesnih; Časnog slavnog Proroka, Preteče i Krstitelja Jovana; Svetih slavnih i dobropobednih mučenika, prepodobnih i bogonosnih Otaca naših; Svetih iscelitelja besrebrenika: Kozme i Damjana, Kira i Jovana, Pantelejmona i Jermolaja, Sampsona i Diomida, Fotija i Anikite, Talaleja i Trifuna; Svetih i pravednih Bogootaca Joakima i Ane i svih Svetih.

Jer Ti si izvor isceljenja, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo, sa Jedinorodnim Tvojim Sinom, i jednosušnim Tvojim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova.

Amin!

Greška je misliti da molitva za zdravlje treba da se čita samo kad ste bolesni. U Jevanđelju po Mateju upravo i piše da i zdravi treba da se mole za bolesne, a ne samo bolesni za sebe. Ako to ne činite prekosutra vas Hrist neće prepoznati.

Ovo nas uči empatiji i razumevanju tuđe muke. Molite se za sve bolesne koje znate, za vaše prijatelje i roditelje i budite zahvalni što ste zdravi, a vaše zdravlje čuvajte i cenite.

Vladiko Svedržitelju, Sveti Care, Koji urazumljuješ i ne usmrćuješ, Koji klecajuće utvrđuješ i oborene uspravljaš i telesne muke čovekove otklanjaš, molimo se Tebi, Bože naš, slugu Svoga (ime bolesnika) koji boluje, poseti milošću Svojom. Oprosti mu svako sagrešenje voljno i nevoljno. O, Gospode, izlečujući silu Svoju sa Nebesa pošalji, prikosni se tela njegova, ugasi groznicu, ukroti strast i svaku bolest koja se krije u njemu, budi Lekar sluge Svoga (ime bolesnika) podigni ga sa postelje bolesničke i sa odra stradanja njegovog i daruj ga isceljenog Crkvi Svojoj, da blagougađa Tebi i tvori volju Tvoju. Jer Tvoje je da nas miluješ i spašavaš, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i svagda i u vekove vekova. Amin.

Molitva za bolesnika

O, Premilosrdni Bože, Oče, Sine i Sveti Duše, u nerazdeljenoj Trojici obožavani i slavljeni, pogledaj milosrdno na slugu Tvoga ________ (ime bolesnika), bolešću obuzetog i otpusti mu sva sagrešenja njegova; podaj mu isceljenje od bolesti, povrati mu zdravlje i telesnu snagu, podari mu dugovečan život u blagostanju, Tvoja svetska i nebeska dobra, da bi zajedno sa nama prinosio blagodarne molitve Tebi, Svemilosrdnom Bogu i Sazdatelju mojemu.

Presveta Bogorodice, pomozi mi svesilnim zastupništvom svojim da umolim Sina Tvojega, Boga mojega, da isceli slugu Božijeg ________ (ime bolesnika). Svi sveti i Angeli Gospodnji, molite Boga za bolesnog slugu Njegovog ________ (ime bolesnika). Amin.

Sledi još jedna molitva za zdravlje koju treba da ponavljate svakog dana. Čak i ukoliko ste bolesni treba da se molite i za druge bolesne, jer niste zaboravili na tuđe muke i svesni ste da vaša muka nije najveša. Bog će vas pogledati i pomilovati.

Ovo je molitva za zdravlje Svetom Vasiliju Ostroškom:,

Sveti Vasilije Ostroški
foto: spc.rs

Sveti oče Vasilije, pomoćniče silni i zaštitniče milosrdni, čuj i sada molitve naše, suze i uzdahe. Kao dobri pastir koji traži zalutale ovce i za njih strada, okupi nas oko kivota Tvojega i nauči čudotvornim poukama Tvojim da bismo Ti blagodarili i slavili Oca nebeskog.

Naše se duše grče u porocima, ali i plaču u pokajanju kao zabludeli sin koji je tražio oca da mu oprosti i kao posrnula žena koja je priznavala grehe.

Sagrešismo mnogo, sagrešismo u znanju i neznanju, gordim mislima i sebičnim srcem, rečima, delima i propuštanjem Te ne učinismo mnoga dobročinstva. Zato pogledaj na nas ranjene i izobličene u nevaljalstvu.

Pogledaj i ublaži bolove i patnje duše i tela i daruj nam izgubljeni mir, bratsku ljubav i radost nebesku. Molimo Te, pozovi sve svete iz roda našega, sve svete mučenike, pravednike i prepodobne i zajedno s njima umoli Gospoda slavljenoga u Presvetoj Trojici da nam podari oproštaj grehova i spasi nas od adske propasti.

Tako pokajani i poučeni da bismo mogli Tebe veličati i s Tobom slaviti bespočetnog Oca sa jedinorodnim Sinom i životvornim Duhom, sada i svagda i u vekove vekova, Amin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.