HRANA
ISPROBAJTE POSNU BORANIJU SA POVRĆEM: Jednostavan recept za vašu TRPEZU (RECEPT)
Na ulju izdinstati seckan crni luk, na kolutove šargarepu i na kocke papriku. Kad se uprži dodati boraniju naliti malo vode i krčkati
Dok traje post, svaka ideja da se obogati trpeza je dobrodošla. Iz bakine kuhinje stiže ukusan recept za boraniju sa povrćem.
Recept za posnu boraniju
Potrebno je:
1/2 kg boranije sveže ili smrznute
2 veće šargarepe
2 zelene paprike
2 krompira
1 glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
1 paradajz
ulje maslinov
so začin
mlevena crvena paprika
peršunov list
Priprema:
Na ulju izdinstati seckan crni luk, na kolutove šargarepu i na kocke papriku. Kad se uprži dodati boraniju naliti malo vode i krčkati.
Dodati na kockice krompir i paradajz oljušten na kocke. Kuvati sve ukupno 30 min. Dodati so biber seckan beli luk i mlevenu papriku.
Prokrčkati još minut dva pa na kraju dodati peršunov list. Naša boranija je gotova.
(Espreso / Novosti Magazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!