OVA ČORBA SE NAJVIŠE IZNOSI U TOKU SLAVA I SVADBI, A KADA JE PROBATE SHVATIĆETE I ZAŠTO: Ukus je zagarantovan
Foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

DA LI STE JE PROBALI?

OVA ČORBA SE NAJVIŠE IZNOSI U TOKU SLAVA I SVADBI, A KADA JE PROBATE SHVATIĆETE I ZAŠTO: Ukus je zagarantovan

Donosimo vam recept za belu čorbu koja se najčešće pravi za slave, praznike, svadbe, a čiji če ukus sve oboriti s nogu

Objavljeno: 09:57h
  • 16

Sastojci:

- oko 1 kg pilećeg mesa (sa kostima, bez kostiju je to oko 600 gr. čistog mesa)

- 200 grama paškanata

- 200 grama peršuna

- 350 grama šargarepe

- 400 grama krompira

- 250 grama luka

- 100 grama celera

- 1 čen belog luka

- 150 grama graška

- lovorov list

- lišce peršuna

- so, biber, suvi začin sve po ukusu

Legir:

- 200 grama kisele pavlake

- 1 jaje

- sok od jednog limuna

- 100 gr. maslaca ili ulje

- 1 puna kašika brašna

Priprema:

U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva.

Ogulite svo povrće, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom.

Sve neka kuva dok ne omekša.

Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite.

U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte.

Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta.

U međuvremenu dodajte začine.

Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir.

Umutite jaje, pavlaku, limun.

(Espreso/ Stil kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media