NJAAAAM
PRAVA SRPSKA DOMAĆINSKA SARMA: Ključ je u 2 STVARI, odmah ćete je NAPRAVITI (RECEPT)
Tako sve dok ne utrošimo svu smesu
Nema ko je ne voli.
Sastojci:
Kiseli kupus - dve glavice
Mešano melevno meso - 700gr
Pirinač - 150gr
Aleva paprika - 1 kašika
Mast - 2 do 3 kašike
Biber - 1/2 kašičice
Crni luk - 3 glavice
Beli luk - 1 glavica
So - po ukusu
Suvi biljni začin - 1 kašika
Rebra suva domaća - 500gr
Slanine suve domaće - 200gr
Kako pripremiti
Kiseli kupus odvojiti list od glavice iseći žilu po dužini ako je ima na listu. Na masti u srednjoj šerpi iseckati crni beli i luk pa dinstati oko 10 minuta, dodati mešano meso i dinstati jos 10 minuta dodajemo postepeno seckanu slaninucu i sve zacine sem pirinča. Dinstamo nekih 5 minuta dobro da se ukus sjedini pa dodamo pirinač opran i očišćen promesamo i ostavimo da se malo prohladi. Svaki list kupusa punimo sa po jednom kašikom nadeva zamotamo u sarmu i ređamo u pleh koji smo predhodno namazali masću i oblozili listom dva kupusa. Tako sve dok ne utrošimo svu smesu. Preko i između dodamo suva rebra prekrijemo listom kupusa sipamo vodu u šerpu u kojoj se dinstalo meso pa to prelijemo u pekač preko sarme. Poklopimo pekač njegovim poklopcem stavimo u rernu na 200c nekih 2h da se lepo krčka sarmica. Sluziti toplo.
(Espreso / Super recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!