OVO SU NAJVEĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO PRILIKOM UMIVANJA: Nije naivno!
Ilustracija, Foto: Profimedia

umivanje

OVO SU NAJVEĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO PRILIKOM UMIVANJA: Nije naivno!

Lice je potrebno prati dva puta dnevno – ujutru i uveče

Objavljeno:

Jedna od prvih stvari koju radimo, kada ustanemo ujutru, jeste da se umijemo.

Međutim, ukoliko to radimo pogrešno, može doći do velikih problema po kožu.

Verovatno je prva stvar koju ste pomislili da umivanje ne može pogrešno da se obavlja, ali to baš i nije tako.

Lice je potrebno prati dva puta dnevno – ujutru i uveče.

Ujutru skidate masnoću i prljavštinu koju je telo izbacilo čisteći lice tokom noći, dok ujutru uklanjate prljavštinu, koja se nakupila tokom dana, kako bi noćno čišćenje moglo neometano da se obavlja.

U suprotnom, koža bi mogla da postane suva, iziritirana i moglo bi da dođe do preranog starenja kože.

Higijena Pre čišćenja lica i umivanja obavezno operite ruke. Neverovatno je koliko ljudi ovaj korak zaboravlja. Ne želite da perete lice prljavim rukama, zar ne?

Takođe, vrlo je važno kakav peškir koristite. Nađite nekoliko peškirića, koji su namenjeni samo za brisanje vašeg lica nakon umivanja. Po mogućnosti svaki dan koristite novi čist perškirić za lice, jer umivanjem obično ne očistite svu prljavštinu, deo pokupite i peškirićem. Ne želite da sledeći dan to vratite na lice, zar ne?

Sredstvo za čišćenje lica morate obavezno da uklonite, pazite da se ostaci ne zadrže na koži, jer može doći do isušivanja.

Prvi koraci Važno je da odaberete odgovarajuće sredstvo za čišćenje, pH balansirano, koje je savršeno za vaš tip kože. Obično oni sa masnijom kožom koriste sredstva u vidu pene ili gela, a oni sa suvom u kremastijem obliku (sa dodatnim negujućim sastojcima).

Nije preporučljivo da lice umivate ni hladnom i vrućom vodom. Mlaka je najidealnija, jer će zahvaljujući njoj vaša koža ostati hidrirana i neoštećena. Imajte na umu i da sredstvo za čišćenje nije i vaš piling. Vama treba nežan čistač.

Previše trljanja i pilinga može da dovede do isušivanja i uništiti vašu kožu. Piling radite samo povremeno i to poželjno nekim prirodnim maskama.

Bonus video:

00:20

Snimak policijske potere u Zemunu

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.