OVAJ NAPITAK BI TREBALO DA PIJETE SVAKI DAN ŠTO ČEŠĆE: Rezultat će vas ODUŠEVITI
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ NAPITAK BI TREBALO DA PIJETE SVAKI DAN ŠTO ČEŠĆE: Rezultat će vas ODUŠEVITI

Jabukovo sirće je jedna od onih čudesnih kuhinjskih namirnica koju svako uvek ima, znamo da je jabukovo sirće poželjno i efikasno još od davnina, a interesantno je to da se danas, možda čak i najviše koristi ako želite da "skinete" koji kilogram viška

Objavljeno: 11:09h

Jabukovo sirće podstiče metabolizam i na taj način sprečava zadržavanje masnoća i toksina u organizmu. Više studija pokazuje da jabukovo sirće može da pomogne kod mršavljenja, jer može da pojača osećaj sitosti, čime se smanjuje veći unos kalorija.

Prema jednoj studiji, nakon što su ispitanici uzeli jabukovo sirće uz obrok s ugljenim hidratima, bili su sitiji, pa su tokom ostatka dana unosili od 200 do 275 kalorija manje nego inače.

Oni koji su tokom tri meseca uzimali jednu kašiku (15 ml) jabukovog sirćeta na dan izgubili su 1,2 kilograma, a oni koji su uzimali dve pune kašike izgubili su 1,7 kilograma.

Kod osoba koje imaju prevelike probleme sa težinom doza je jedna do dve pune kašike (15 do 30 ml) svaki dan tokom nekoliko meseci.

Uopšteno je dobro da počnete sa malim dozama i da nikada ne uzimati velike količine, jer mogu da proizvedu neželjene efekte.

Jabukovo sirće podstiče metabolizam i na taj način sprečava zadržavanje masnoća i toksina u organizmuFoto:

Druge prednosti jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće
foto: Profimedia

Osim gubitka težine, jabukovo sirće ima pozitivan efekat i na smanjenje količine insulina nakon jela, zatim na smanjene količine šećera u krvi, niži holesterol, poboljšanje kod sindroma policističnih jajnika, ali i kod smanjenja strija.

Neželjeni efekti upotrebe jabukovog sirćeta

Velike doze jabukovog sirćeta mogu da budu štetne, jer moguće je da izazivaju žgaravicu i mučnina, pogotovo ako se uzima na prazan želudac, takođe, jabukovo sirće može da odloži pražnjenje želuca.

Generalno, sirće, pa i jabukovo sirće može da ošteti zubnu gleđ. Zbog toga se preporučuje da se pije što brže, kroz slamčicu, kako bi što manje dolazilo u dodir sa zubima, a takođe je važno da se nikada ne mućka u ustima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.