KAKO ODABRATI NAJBOLJI LIMUN? Evo kako da iscedite najveću moguću KOLIČINU SOKA
Limun, Foto: Printscreen/Ilustracija

zdravlje

KAKO ODABRATI NAJBOLJI LIMUN? Evo kako da iscedite najveću moguću KOLIČINU SOKA

Bilo da se želite osvežiti limunadom ili lečite prehladu, sok od limuna izvrstan je odabir.

Objavljeno: 22:01h

Odabir, priprema i samo rezanje utiču na to koliko će soka dati jedan limun.

Bilo da se želite osvežiti limunadom ili lečite prehladu, sok od limuna izvrstan je odabir. Kako bi iz svakog limuna iscedili što je više soka moguće, pridržavajte se ovih par saveta koje navodi oprah.com.

Biskvit od limuna - jednostavan, a jako ukusan

1. PAŽLJIV ODABIR LIMUNA

Već prilikom odabira limuna možete saznati koji ima više soka, tvrde. Većina limuna u supermarketima ubrana je zelena i nekoliko se nedelja drži u kontrolisanim uslovima dok ne sazre. U odnosu na njih, limuni nastali kalemljenjem s mandarinom, ne sadrže toliko kiseline, a uz to imaju i više soka tvrdi Harold McGee u svojoj knjizi On Food and Cooking.

2. PRIPREMA

Čuvanje limuna na sobnoj temperaturi pogrešno je, tvrde, a limun bi pre konzumiranja trebalo držati u frižideru. Sat vremena pre rezanja, limun izvadite iz frižidera i držite ga na sobnoj temperaturi kako bi se membrane opustile i olakšale rezanje.

U nedostatku vremena, limun možete opustiti i kroz deset sekundi u mikrotalasnoj ili umakanjem u toplu vodu. Priprema limuna uključuje i rolanje limuna preko radne ploče, lagano ga pritiskajući dlanom. Na taj će način limun otpustiti najviše soka.

Tart od limuna - kraljevsko osveženje za ljubitelje kiselkastog ukusa!

3. HORIZONTALNO REZANJE

Pre nego limun izrežete, rešite se krajeva limuna, a zatim ga izrežite horizontalno. Nakon toga obe polovine izrežite na njihove polovine. Sada kada je limun spreman za ceđenje, krajevi mu neće smetati i daće veće količine soka.

(Espreso/Ordinacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.