ZBOG OVOGA SE SO TREBA PROSUTI PO ČITAVOJ KUĆI: Ako to do sada niste RADILI, UBRZO ĆETE POČETI
Ilustracija, Foto: Profimedia

jeste li znali?

ZBOG OVOGA SE SO TREBA PROSUTI PO ČITAVOJ KUĆI: Ako to do sada niste RADILI, UBRZO ĆETE POČETI

Nije otrovna! Izuzetno je efikasana, nije skupa i jednostavna za upotrebu

Objavljeno: 14:47h

Ovaj neverovatni začin može se koristiti u različite svrhe - za čišćenje, kuvanje itd. Takođe treba da znate da se vekovima koristi za čišćenje u kući i oko nje. Mnogi ljudi širom sveta je koriste jer je potpuno bezbedana za upotrebu.

Nije otrovna! Izuzetno je efikasana, nije skupa i jednostavna za upotrebu. Svakako biste trebali isprobati ove trikove sa soli.

Držite mrave dalje

Možete koristiti so da uklonite mrave iz svog doma. Ako želite da ih držite dalje od ormara za hranu ili prozora, svakako biste trebali isprobati ovaj metod. Uradite sledeće - samo stavite malo soli na okvir prozora ili bilo koje drugo pogođeno područje.

Poliranje mesinga, srebra i bakra

Takođe treba da znate da ovaj jednostavan sastojak možete koristiti za poliranje srebra, bakra i mesinga. Dakle, ako imate ukrase napravljene od ovih materijala, isprobajte ih, to će vam pomoći da zadržite sjaj. So je najjednostavniji nekorozivni alat za ovaj problem. Napravite pastu od soli i sirćeta i njome istrljajte svoje ukrase tako da zablistaju nakon ispiranja.

Čisti prozore u kući i kolima

Ako želite da očistite prozor i uklonite uporne mrlje sa stakla, pomešajte 1-2 kašike soli u 4 litra tople vode. Koristite ovu mešavinu za čišćenje zamrljanih prozora, kako u kući tako iu automobilu. Vaši prozori će ostati čisti dugo vremena nakon protoka.

Očistite odvod umivaonika

Samo pomešajte sa toplom vodom i sipajte smešu u sudoperu. So će otopiti naslage masnoće koje začepljuju sudoper i stvaraju neprijatan miris.

Podmlađuje kožu

So je takođe odlična za podmlađivanje kože. sve što treba da uradite je da pomešate so i ulje lavande da biste napravili neverovatan piling. Zatim istrljajte celo telo ovom mešavinom da biste uklonili nečistoće sa kože. So je odličan piling za kožu jer podmlađuje kožu uklanjajući mrtve ćelije. Osvežava boju vašeg kućnog tekstila Da li ste znali da možete koristiti ovaj sastojak da vratite prvobitni intenzitet i sjaj boji vaših zavesa i tepiha? Može im vratiti staru boju tek nakon jednog pranja. Samo namočite krpu u koncentrovanu slanu vodu i njome istrljajte svoje zavese i tepihe. Ovom metodom možete očistiti mrlje koje je gotovo nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima.

Odličan je kao stomatološki lek Ako imate zubobolju ili bol u ustima, samo rastvorite so u toploj vodi i protresite smešu u ustima. Ova mešavina je odlična kao tečnost za ispiranje usta i deluje laksativno. Izbeljuje zube i održava njihovo zdravlje Treba da znate da mešavina soli i sode bikarbone takođe može da izbeli zube. Napomena: ovu mešavinu možete koristiti kad god želite jer ne ostavlja loše posledice. Suva odeća Možete koristiti so da sprečite sužavanje odeće nakon pranja. Sve što treba da uradite je da dodate malo soli u mašinu tokom poslednjeg pranja. Ovo je izuzetno efikasan metod ako sušite veš napolju na suncu. Vaša odeća će biti mekana i čista.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.