VODITE RAČUNA: Ovo su mesta na telu na koja nikada ne SMETE da nanosite PARFEM
Ilustracija, Foto: Profimedia

parfem

VODITE RAČUNA: Ovo su mesta na telu na koja nikada ne SMETE da nanosite PARFEM

Ovim pravilima ćete zaštiti svoje telo od iritacija

Objavljeno: 20:30h

Postoji pet mesta na telu na koja baš nikad ne bismo trebali nanositi miris:

Parfem
foto: Printscreen/Youtube/ Home Sound Effects

Oči

Iako se čini jasnim, valja istaknuti kako parfem ne treba nanositi blizu oka. Mirisi s alkoholnom bazom sadrže i do 95 posto etilnog alkohola koji može prouzrokovati iritaciju i osećaj peckanja na osetljivim mestima poput očiju, piše Rd.

Kosa

Kosa prirodno upija mirise, pa iako se čini kao dobra ideja prsnuti malo parfema po uvojcima - nemojte. Alkohol će isušiti kosu. Ako već želite da i vaša frizura ima svoj miris, nanesite parfem na četku za kosu, savetuje Kosmopolitan, a zatim lagano očetkajte kosu. Na taj je način nećete oštetiti.

Ruke

Nanošenje malo parfema na zglob ruke uobičajeni je način parfemisanja, no nikako ne treba u njega utrljati celu šaku. Alkohol će isušiti kožu te prouzrokovati njeno pucanje, pa čak i krvarenje. Dodatno, ako nakon toga protrljate oči, stvoriti ćete još iritacije.

Pazuh

Znojnice u pazušnoj regiji mogle bi reagovati u dodiru s parfemom pa ćete osećati svrab i peckanje.

Genitalije

Ako nanosite parfem na intimno područje, takođe možete isušiti kožu, a kod žena mirisi mogu iritirati vaginu zbog čega će ona postati podložnija različitim upalnim procesima. Rezultat može biti svrab i bol, navodi Insajder Helt.

Gdje nanositi parfem?

Najbolja mesta za nanošenje mirisa su tačke na kojima osećate puls na telu. To uključuje zglobove ruku, vrat i spoljašnju stranu kolena. To su ujedno područja koja će emitirati najviše topline, a omiljeni miris neće nadražiti kožu.

Bonus video:

04:43

BRZE VESTI 04.11.2021. 17:55

(Espreso/24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.