REDOVNO SU KUPOVALI MOJE FOTKE, ZA MESEC ZARADIM DOBRU PROSEČNU PLATU: Barbara sa Only fans-a rešila da PROGOVORI
Ilustracija, Foto: Profimedia

ISPOVEST

REDOVNO SU KUPOVALI MOJE FOTKE, ZA MESEC ZARADIM DOBRU PROSEČNU PLATU: Barbara sa Only fans-a rešila da PROGOVORI

„Moje želje, odnosno ciljevi, prilično su visoki iako sam trenutno zbog nedostatka vremena malo smanjila količinu posla, a moj trud se i dalje isplati. Što više radiš, više zarađuješ“, objašnjava ona

Objavljeno: 15:50h

O svom radu na platformi OnlyFans za portal N1 Slovenija su razgovarale dve Slovenke - Mariborčanka Barbara Duh (31), koja javno govori o svom radu, bez suzdržavanja i 40-godišnja majka Maja, koja želi ostati anonimna.

U intervjuu za N1 devojke govore o tome ko su pretplatnici i kakve su njihove želje, kako daleko mogu ići, kakva je zarada i kako na njihov posao gledaju bližnji.

„Profil na OnlyFans otvorila sam tokom prvog potpunog zatvaranja države zbog epidemije. Uvek sam se nekako snalazila i uz redovno zaposlenje i pobrinula se da dodatnim poslom dođem do dodatnog prihoda, ali u to vreme to je bilo praktično nemoguće. Tražeći prilike za rad od kuće, na internetu sam naišla na platformu OnlyFans, koju tada još nisam poznavala, jer se o njoj ovde nije mnogo pričalo. Odlučila sam da otvorim profil i postavim svoje fotografije, a nekoliko dana kasnije slučajno sam dobila prvog pretplatnika iz inostranstva koji je redovno kupovao moje fotografije“, kaže Barbara.

Dodaje da je prilikom otvaranja države odustala od rada na OnlyFan, ali mu se ponovo ozbiljnije posvetila tokom drugog zatvaranja države.

„Na poziv raznih fotografa počela sam da poziram kao model, a budući da sam bila zadovoljna rezultatima, odlučila sam da bi od toga mogla da napravim nešto više i fotografijama zaradim nešto novca na OnlyFans. Na internetu sam tražila načine za oglašavanje na OnlyFans, kako steći pratioce i sl. Osim toga, razmenjujući profesionalne akt fotografije i fotografije u donjem vešu, takođe sam gotovo svaki dan snimala fotografije i video zapise kod kuće. Taj mesec sam zaista dala sve od sebe, a kad sam videla da sam u prvom mesecu uspela da zaradim dobru prosečnu platu, odlučila sam da nastavim“, priča ona.

Šta se tačno radi i s kim?

Mesečna članarina za pristup njenom sadržaju iznosi 25 dolara. Na taj način korisnik dobije pristup profilu, fotografijama, kratkim video zapisima i mogućnost slanja poruka ili chata. Pratioci se tada odlučuju hoće li i sedećih mesec dana plaćati članarinu, u protivnom gube pristup.

„Da napomenem da se može zaraditi i slanjem plaćenih poruka članovima. Na taj način dobijam oko 60 odsto prihoda na OnlyFans. Ovde se obično radi o smelijim video zapisima i fotografijama. U poruci im pošaljem opis sadržaja fotografije ili video zapisa, a zatim oni odlučuju hoće li kupiti sadržaj ili ne. Često pripremam i paket ekskluzivnih fotografija koje još nisu viđene na drugim društvenim mrežama“, priča Barbara.

Odgovarajući na pitanje o porezu na zaradu, Barbara odgovara da ima računovođu koji joj garantuje da je sve ispravno uređeno.

Kaže da broj obožavatelja varira. Ali budući da je moguće zaraditi i slanjem privatnih poruka, može se dogoditi da, na primer, devojka sa manje „fanova“ ili obožavatelja ima veću zaradu.

„Moje želje, odnosno ciljevi, prilično su visoki iako sam trenutno zbog nedostatka vremena malo smanjila količinu posla, a moj trud se i dalje isplati. Što više radiš, više zarađuješ“, objašnjava ona.

Njeni pretplatnici nisu samo iz Slovenije, nego i iz drugih država, poput Austrije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Amerike. Godine obožavalaca je nemoguće odrediti jer su potpuno različite dobi. Ali radi se o muškarcima – neoženjenim i oženjenim, a ima ih mnogo, dodaje ona.

„Priznajem da često razmišljam o pitanju savremenih odnosa, u kojima se, uz odgovarajuću komunikaciju i iskrene razgovore po mom mišljenju, to ne bi trebalo događati. Ti muškarci obično žele videti ‘stvarnu’ ženu u nekoj posebnoj odeći, dok drugima zapravo treba samo otvoren razgovor i neki savet“, kaže Barbara.

Ima mnogo privatnih poruka i vrlo su različite. Neki žele poseban sadržaj, dok bi drugi hteli da pričaju o gotovo svemu.

„Ali postoje i neki sa kojima imam sasvim obične razgovore. Neki su se učlanili samo zbog razgovora koji, na primer, ne mogu obaviti na Instagramu, jer tamo ne odgovaram strancima“, kaže.

Najneobičnije „narudžbine“

Barbara ističe da je već odbila određene narudžbine korisnika jer su želje bile previše neobične za njen ukus ili zato što, jednostavno rečeno, ono što su hteli ne objavljuje na OnlyFans.

„Korisnici uglavnom žele snimke seksualnog odnosa sa muškarcem, a ponekad i sa ženom. Ne radim takve stvari na snimcima. Moji pretplatnici zadovoljni su sadržajem, ali neću govoriti o detaljima sadržaja. Budući da me često kontaktiraju i traže nove video zapise i fotografije koje se naplaćuju, mislim da pravim dobar sadržaj. U razgovoru sam otvorena za sve i sa svakim pojedincem razgovaram o sadržaju, šta je moguće, a šta nije“, naglašava ona.

Barbara kaže i da je bilo raznih poziva na sastanke, večere i slično.

„Sve sam odbila jer svoj posao obavljam profesionalno. Uglavnom, čak ni ne znam sa kim razgovaram, da li poznajem osobu ili ne. U principu članovi se na OnlyFans prijavljuju sa nadimcima. Postoji i mnogo različitih ponuda za ‘druženje’ u zamenu za plaćanje. Takvim ponuđačima objasnim da prodajem samo fotografije i video zapise te da takve stvari ne dolaze u obzir“, kaže ona.

Odgovarajući na pitanje koliko joj je vremena potrebno da pripremi sadržaj, kao i kako to usklađuje sa redovnim poslom, Barbara kaže da to zavisi od svakog pojedinca, ali da je sama sklona perfekcionizmu.

„Želim da konačnim proizvodom budem zadovoljna kako ja sama, tako i pretplatnici. Za mene ne postoji tipičan radni dan jer je svaka sedmica drugačija. Sve obaveze za OnlyFans prilagođavam prema slobodnom vremenu koje mi je ostalo uz redovno zaposlenje. Pre fotografisanja, bilo da se radi o profesionalnom ili fotografisanju kod kuće, uvek se pobrinem za uredan izgled, šminku, frizuru i pripremim zanimljive outfite. Istovremeno brinem i o zdravoj prehrani i, naravno, vežbanju. Inače, na kraju je najvažnije da devojka zrači pozitivnom energijom koju prenosi na članove“, smatra ona.

Morate pratiti trendove

Zarada nije jednostavna. Morate biti snalažljivi, pratiti trendove i nekako se istaći tako da se neko uopšte može odlučiti za članarinu i nastavak njenog plaćanja.

„Takođe ni članovi ne padaju sa ‘neba’, kako misle neki koji se time ne bave. Sama se reklamiram na Instagramu, Twitteru, TikToku i drugim web stranicama, koje ne bih spominjala jer sam uložila previše truda i domišljatosti da bih sve podelila tako javno. Ukratko, za sve zajedno potrebno je puno vremena“, objašnjava Barbara.

Sebe vidi kao model koji stvara sadržaj na OnlyFansu.

„Poštujem sve ljude i svaki posao, ali mislim da je svima jasno u kom slučaju je termin seksualna radnica odgovarajući. Seksualnu radnicu bi definisala kao osobu koja prodaje svoje telo u stvarnom životu. Budući da je OnlyFans virtuelni svet, mislim da to nema veze sa stvarnošću“, kaže.

Dodaje da, ako je nekome cilj dodatno zaraditi uz redovan posao na OnlyFansu, to se može učiniti i samo sa Slovencima.

„Devojkama koje su u Sloveniji već prepoznatljive definitivno je lakše jer im samopromocija nije toliko potrebna. Nikako se ne slažem da je za napredovanje i uspeh na OnlyFansu potrebno otići u inostranstvo. Radi se o radu na internetu, koji nam danas nudi ogromne mogućnosti za promociju. Uz određeno znanje i istraživanje lako se mogu dobiti i pretplatnici iz drugih država. Zato je većina mojih sadržaja na engleskom jeziku, na slovenačkom komuniciram samo u razgovorima sa Slovencima. Mesec dana sam u poslu imala i pomoć, tada smo sa Amerikancima zaista napravili lepe rezultate, ali sam zbog konflikta prekinula saradnju i opet radim sama“, kaže.

Povremeno zbog promocije sarađuje i sa drugim kreatorkama sadržaja.

„Žene obično jedna drugoj dozvolimo besplatan pristup kako bi si međusobno pomogle i napravile promociju. To znači da na našim kanalima objavljujemo poveznicu putem koje primatelj pristupa profilu drugog ponuđača sadržaja na OnlyFansu“, objašnjava Barbara.

Da razmisli o tome šta bi mogla da učini da privuče nove članove potrebno joj je, kaže, puno vremena.

„A zatim stvaram neke ‘lude’ fotografije i video zapise koje delim na Instagramu, Tiktoku i drugde. Što je više čudno i posebno, pre će se proširiti među ljudima, što je naravno dobro za promociju. Zimi sam, na primer, snimila video na snegu u kojem izlazim iz auta u zavodljivoj odeći i otvaram šampanjac. Ovaj video na TikToku pogledalo je 700.000 ljudi iz različitih delova sveta i u to vreme dobila sam 13.000 pratilaca, što je naravno pomoglo i promociji za OnlyFans“, ističe ona.

Barbara kaže da je tokom zatvaranja države zaista zaradila toliko da ne bi trebalo više da ide na „normalan“ posao.

„Čak sam zaradila i više nego na svom redovnom poslu. Trenutno nije tako jer sam poslednjih meseci premalo vremena posvetila platformi koju nameravam poboljšati u budućnosti“, kaže ona.

Priznaje da je za vreme zatvaranja države na trenutak pomislila da bi to mogao biti njen jedini posao, ali je svesna da za godinu ili dve OnlyFans korisnicima više neće biti toliko zanimljiv.

„Zato trenutno na posao na OnlyFansu gledam samo kao na dodatnu zaradu pored svog redovnog posla. Imam veće ciljeve, zato razmišljam da se ponovo odlučim za saradnju sa nekim ko se prvenstveno razume u reklamiranje, jer bi tako uštedela mnogo vremena. Ali u ovom poslu potrebno je poverenje, što može biti veliki problem“, kaže Barbara.

Kako porodica reaguje?

Svake sedmice proverava da li se njene fotografije mogu pronaći negde drugde.

„Kada sam naišla na takav primer, zatražila sam brisanje na toj stranici. Korisnici nam međusobnim deljenjem fotografija devojaka sa OnlyFansa na forumima nanose štetu. Uspela sam da pronađem nekoliko takvih foruma i kada vidim da sam tema razgovora na forumu, i sama se uključim u diskusiju i pošaljem zahtev za brisanje sadržaja“, navodi ona.

Dodaje da je, kada je počela da radi, imala neke brige i strahove o tome kako će drugi to prihvatiti, čak je bila i neka neprospavana noć.

„Međutim, sve to sam obradila i sada se ni najmanje ne opterećujem. Najbolja odluka koju možete doneti je naima ta, da vas nije briga šta drugi misle o vama“, poručuje Barbara.

Dodaje da rad prilično osuđuju kako žene tako i muškarci.

„Pogotovo u Sloveniji. Mislim da su ljudi u našoj državici premalo otvoreni i iznad svega, ljubomorni. Širom sveta su takve fotografije i OnlyFans nešto što je sasvim normalno, ali kod nas je sve što odstupa od proseka ‘čudno’. Nikada u životu nisam radila određene stvari samo zato što to većina radi. Mislim da je potrebno da živimo po svojim ‘pravilima’. Na kraju je jedino važno da smo sretni, a ne šta će ko reći“, ocenjuje Barbara.

Govoreći o tome kako na to gledaju prijatelji, porodica i saradnici, Barbara kaže da o tome nije razgovarala sa svojom porodicom i poslodavcima jer misli da je ono što radi u životu lična stvar.

„Neke prijateljice i koleginice sa posla su to dobro prihvatile i u tome me podržavaju, ali se naravno uvek nađe neko ko nešto neće da prihvatiti, ali se s tim ne opterećujem. Uz sebe i u svojoj blizini želim da imam isključivo one osobe koje me prihvataju upravo takvu kakva jesam. Ni najmanje se ne slažem sa tim da radim nešto nemoralno. Telo je stvoreno da se gleda, a ne skriva“, poručuje ona.

Dodaje da je obavljala mnogo različitih poslova – od rada na blagajni na stanici na putu, u prodavnici sa odećom, kucanja zvučnih zapisa, rada na računaru, uređivanja novinskih članaka, vođenja sopstvene internetske prodavnice, promocije, poslova hostese do rada u proizvodnji, čišćenja.

„Za mene je svaki posao častan i poštujem sve ljude, bez obzira na zanimanje ili odakle dolaze. Nikad se ne zna koja životna priča stoji iza nekoga i šta ga je dovelo do stvari koje radi u životu. Drago mi je da je neko zaista spreman da potroši novac da pogleda moje fotografije i da mu uputim nekoliko reči i odgovorim na njegova pitanja. Na svoj posao sam ponosna i nikako ga ne smatram nemoralnim. Novac zarađujem sama svojom domišljatošću. Volim biti lepo sređena, brinem se za svoje telo i dobro raspoloženje. Takođe se vrlo rado fotografišem i odlazim na fotografisanje. Tako da ne znam zašto od toga ne bih nešto zaradila dok to mogu“, zaključila je Barbara Duh.

Kad finansije nisu razlog već novo iskustvo

Dok neki o svom poslu na OnlyFans govore bez okevanja, drugi radije ostaju anonimni. I 40-godišnja majka Maja o tome ne želi javno da govori, čak ni njeni poznanici i ćerka ne znaju za to, ali kaže da se ne boji da će jednog dana saznati, jer se ničega ne stidi.

„Sa OnlyFans-om sam počela pre mesec dana. Odlučila sam se spontano, nakon što sam slušala neke devojke na Instagramu i sve više priča i tekstova o ovoj platformi. Pridružila sam se iz čiste znatiželje i zato što samo tamo možete pokazati jedan deo sebe i fotografije bez ikakvog osuđivanja sredine“, priča Maja.

U razgovoru za N1 Slovenija kaže da ima približno 40 godina, ćerku i nije udata.

„Zaposlena sam u medicini sa univerzitetskim obrazovanjem i imam platu s kojom se mesec dana može lepo proživeti. Pridruživanje OnlyFansu nije bilo zbog finansijske krize. Ali je novac zasigurno uvek dobrodošao. Kada me platforma više ne bude zanimala, deaktiviraću nalog. Zasad mi predstavlja novo iskustvo koje pomalo stvara zavisnost, u smislu da bežite u neki tajni virtuelni svet za koji sredina ne zna“, objašnjava ona.

Dodaje da dete i kolege sa posla ne znaju da je na OnlyFans gde je registrovana pod lažnim imenom.

„Ne bojim se da bi s vremenom neko saznao jer profil sadrži primeran sadržaj. Nema sadržaja kojih bi se trebala stideti“, kaže Maja.

(Espreso/ NovaS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.