OVO JE TAJNA VITALNOSTI VLADIMIRA PUTINA: Snagu duguje 1 namirnici, a svaki dan započinje NA OVAJ NAČIN
Vladimir Putin, Foto: printscreen

paŽnja

OVO JE TAJNA VITALNOSTI VLADIMIRA PUTINA: Snagu duguje 1 namirnici, a svaki dan započinje NA OVAJ NAČIN

Njegova ishrana uglavnom se može definisati kao mediteranska

Objavljeno: 13:11h

- Ako želite da nasmejete Vladimira Putina, dajte mu opasnog psa i jaja od prepelice". Ovi, ali i još mnogi drugi intimni podaci o ruskom predsedniku osvanuli su u knjizi "Krhka imperija: Kako se Rusija zaljubila i odljubila od Vladimira Putina" autora Ben Jude, u kojoj je objavio rezultate trogodišnjeg istraživanja i analiziranja jednog od najmoćnijih ljudi na planeti.

Ruska ishrana zasniva se na čorbama, supama, kuvanim jelima od skromnih sastojaka. Rusi prvenstveno jedu dosta zdravih namirnica kao što su turšija i beli luk, cvekla i krompir, koji su odlični izvori gvožđa i vitamina C, a koji su praktično nezaobilazni na ruskoj trpezi.

Putin voli žitarice i med, najčešće doručkuje ovsenu kašu, ili heljdinu, uz dodatak prosa i altajskog meda. Često dan započinje i omletom s mladim sirom, a voli i prepeličja jaja.

Nakon doručka Putin pije zdrave sokove, a nakon toga kafu. Svoje vreme onda posvećuje jutarnjim treninzima, uglavnom u vidu dvočasovnog plivanja.

Dizanje tegova je njegova svakodnevna rutina zbog koje je snažana i vitalan i njoj se posvećuje nakon kraće pauze od plivanja.

On najčešće ne ruča jer nema vremena, pa večera lagano uz mlečne proizvode, naročito kefir. Njegova ishrana uglavnom se može definisati kao mediteranska, a najčešće izbegava prerađene proizvode i alkohol. Ipak, povremeno voli da popije vino ili pivo, i budi se uz zeleni čaj. Među omiljenim napicima mu je sok od cvekle sa malo rena.

Slatkiše ne konzumira, ali ipak postoji jedna namirnica kojoj nikako ne može da odoli, a to je sladoled.

Cele žitarice često su na njegovom meniju, ovakve kaše produžavaju osećaj sitosti i stabilizuju šećer u krvi.

Pošto više voli ribu od mesa, obezbeđuje dovoljan unos omega-3 masnih kiselina. Unos laganih proteina balansira jagnjetinom i tako osigurava dovoljno izvora gvožđa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.