ZA SIGURNU VOŽNJU POTREBNO JE PRATITI OVE SAVETE: 1 stvar treba imati na UMU
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram

saveti za vozače

ZA SIGURNU VOŽNJU POTREBNO JE PRATITI OVE SAVETE: 1 stvar treba imati na UMU

Drugi savet je redovno proveravanje kočnica kako ne bi došlo do nesreće zbog njihove nepravilnosti

Objavljeno: 17:37h

Autoškola će vas, naravno, naučiti kako da pravilno vozite, prepoznate znakove i mnoge situacije u saobraćaju, ali ipak, kako prenosi Bright Side, postoje dva trika koja olakšavaju celi proces i čine kretanje automobilom lagodnijim i sigurnijim, a instruktori vam ih verovatno nisu spomenuli.

Prvo, pravilno se držite tokom upravljanja vozilom, to je izuzetno bitno ako dođe do nezgode. U hitnim situacijama svi reaguj instinktivno, guraju ruke od volana, a stopala u pod i/ili papučice. Nažalost, tako ispravljene ruke i noge mogu se vrlo lako povrediti, čak i kod blagog sudara.

Takva reakcija tela događa se onda kada je vozačevo sedište, a samim tim i telo, previše udaljeno od volana i papučica. Zato ga primaknite bliže i prilagodite naslon da budete što uspravniji.

Drugi savet je redovno proveravanje kočnica kako ne bi došlo do nesreće zbog njihove nepravilnosti.

Ne morate da to radite prečesto, ali bilo bi dobro da povremeno dodirnete kočiona creva. Ako su čvrsta i pucaju pri pokušaju savijanja, potrebno ih je zameniti. Creva treba da budu suva i bez ikakvih curenja. Imajte na umu da ih je nakon zamene potrebno provetriti.

Bonus video:

04:59

BRZE VESTI 02.11.2021. 10:55

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.