VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI STARI HLEB: Kad vidite šta možete napraviti od njega ODUŠEVIĆETE SE
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

recept

VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI STARI HLEB: Kad vidite šta možete napraviti od njega ODUŠEVIĆETE SE

Za pripremu vam treba svega 5 minuta, ako ne računamo pečenje

Objavljeno: 18:40h

Puding od hleba tradicionalno je englesko jelo koje je odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog hleba koji je šteta bacati.

Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tok pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov a može se jesti dok je još topli. Super je i kao doručak, a obožavaće ga svi - posebno deca.

Treba vam:

Stari hleb ili tost

250 ml mleka

50 g šećera

2 jaja

Vanilin šećer

Cimet

Limunova korica

Grožđice

Komadići bele ili crne čokolade po želji

Priprema:

Upalite peć na 170 °C. Hleb natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem - super je ako koristite onaj s aromom vanilije. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu. Dodajte mleko i opet promešajte. Na kraju dodajte grožđice. Prelijte smesu preko hleba i dodajte komadiće čokolade na vrh. Pecite 20-35 minuta, zavisno od jačine peći, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanilije sa strane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media