ZIMNICA
VOLITE OBARENI KARFIOL, ALI NEMATE POJMA KAKAV JE TEK U TURŠIJI: Idealan recept za sve koji vole HRSKAVO i KISELO
Jednostavno se pravi, pa nije na odmet da stavite par tegli karfiola za zimu
Ni jedno spremanje zimnice ne može da prođe bez karfiola. Ako do sada niste probali ukiseljeni karfiol, vreme je da se iznenadite. Hrskava tekstura i ukus će vas oduševiti.
Recept za karfiol u turšiji
2,5 kg karfiola
0,5 kg zelenog paradajza
10 zrna bibera ili po ukusu
veza peršunovog lista
feferona po ukusu
Za presolac je potrebno:
100 gr šećera
70 gr soli
1,5 l vode (obične, nekuvane)
0,5 l alkoholnog sirćeta (9%)
prstohvat vinobrana, prstohvat konzervansa
Priprema:
Prvo se pravi presolac. Sjedinite sve sastojke i mešajte dok se so i šećer ne rastope.
Karfiol oprati, odvojiti na cvetiće.
Oprati i zeleni paradajz – ostaviti ga celog ili ako je baš prevelik, prepoloviti.
Na dno čiste, suve tegle staviti peršun, biber u zrnu a zatim ređati karfiol i zeleni paradajz.
Na vrh napunjene tegle staviti pritiskivač a zatim preliti presolcem!
Povezati celofanom i za 10-15 dana karfiol je spreman.
(Espreso / Novosti Magazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!