VOLITE OBARENI KARFIOL, ALI NEMATE POJMA KAKAV JE TEK U TURŠIJI: Idealan recept za sve koji vole HRSKAVO i KISELO
Zimnica, Foto: Profimedia

ZIMNICA

VOLITE OBARENI KARFIOL, ALI NEMATE POJMA KAKAV JE TEK U TURŠIJI: Idealan recept za sve koji vole HRSKAVO i KISELO

Jednostavno se pravi, pa nije na odmet da stavite par tegli karfiola za zimu

Objavljeno:
  • 23

Ni jedno spremanje zimnice ne može da prođe bez karfiola. Ako do sada niste probali ukiseljeni karfiol, vreme je da se iznenadite. Hrskava tekstura i ukus će vas oduševiti.

Recept za karfiol u turšiji

2,5 kg karfiola

0,5 kg zelenog paradajza

10 zrna bibera ili po ukusu

veza peršunovog lista

feferona po ukusu

Za presolac je potrebno:

100 gr šećera

70 gr soli

1,5 l vode (obične, nekuvane)

0,5 l alkoholnog sirćeta (9%)

prstohvat vinobrana, prstohvat konzervansa

Priprema:

Prvo se pravi presolac. Sjedinite sve sastojke i mešajte dok se so i šećer ne rastope.

Karfiol oprati, odvojiti na cvetiće.

Oprati i zeleni paradajz – ostaviti ga celog ili ako je baš prevelik, prepoloviti.

Na dno čiste, suve tegle staviti peršun, biber u zrnu a zatim ređati karfiol i zeleni paradajz.

Na vrh napunjene tegle staviti pritiskivač a zatim preliti presolcem!

Povezati celofanom i za 10-15 dana karfiol je spreman.

(Espreso / Novosti Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media