REDOVNO ČISTITE RADIJATORE: Evo kako da najlakše uklonite PRAŠINU IZ NJIH
Radijator, Foto: Profimedia

poučno

REDOVNO ČISTITE RADIJATORE: Evo kako da najlakše uklonite PRAŠINU IZ NJIH

Obavezno redovno usisavajte radijatore jer će to pomoći, ne samo u zaštiti od alergija nego i da vaše grejanje uvek radi na optimalnom nivou

Objavljeno: 18:49h

Majstori za grejanje tvrde da prljavština koja se nakuplja može da zdržava toplotu, što na kraju znači da ćete potrošiti više na zagrevanje prostorije.

Obavezno redovno usisavajte radijatore jer će to pomoći, ne samo u zaštiti od alergija nego i da vaše grejanje uvek radi na optimalnom nivou.

Koristite blaga sredstva

Budući da se topli vazduh diže, a hladni pada, on sa sobom vuče prašinu i tako se nakuplja u unutrašnjosti radijatora. Spoljašnje površine rebrastih, pločastih ili bilo kojih drugih radijatora treba održavati blagim sredstvima koja neće oštetiti njihovu površinu. Ukoliko imate radijator izrađen od posebnih materijala, oni nekad zahtevaju specijalna sredstva za održavanje jer se često sastoje od različitih materijala, pa je najbolje da se držite uputstva.

Čišćenje

Prvi korak u čišćenju radijatora je usisavanje kojim ćete očistiti prašinu sa, oko i ispod radijatora, a ako imate posebne nastavke možete probati da usisate i dublje delove radijatora. Dobra ideja je da uzmete i specijalne četke s uskim nastavkom koji možete gurnuti direktno u radijator ili iza njega kako biste uklonili prašinu. Za teško dostupne delove isprobajte i sledeći način: na vrh dugog štapa stavite krpu koju ćete dobro pričvrstiti i zatim gurajte po zadnjem delu radijatora. Ponavljajte to na svakom delu sve dok ne uklonite prašinu.

Savet plus

Prašinu možete ukloniti i iznutra i sa zadnje strane radijatora uz pomoć fena. Dakle uključite fen i usmerite ga od vrha radijatora ka dole. Ostaci prašine spustiće se na pod, a pre nego što krenete sa čišćenjem obavezno zaštitite pod.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.