recept
AUTENTIČNI SRPSKI RECEPT ZA PODVARAK: Dodajte i 1 suvu voćku i GLEDAJTE MAGIJU
Ali oni koji su pristigli zaista mogu da se pohvale epitetom autentični srpski recept.
Kako smo početkom prošle godine (ne znajući šta nas sve očekuje) pozvali čitaoce na interakciju da nam pošalju predloge šta je po njima pravi srpski recept, došlo je iznenađujuće malo recepata.
Ali oni koji su pristigli zaista mogu da se pohvale epitetom autentični srpski recept.
Jedan od njih je upravo ova odlična zimska kombinacija namirnica. Kiseli kupus ribanac i divne slatkaste sušene šljive.
Toplo preporučujemo da isprobate ovo jelo.
Šta nam je sve potrebno:
1kg kupusa ribanca
200g suvih šljiva
3 srednje glavice crnog luka
šoljica pirinča
ulje
lorber, biber u zrnu
Način pripreme:
Na ulju ispržiti usitnjen luk, dodati pirinač i lorber. Kada pirinač upije masnoću, dodati kupus, alevu papriku i biber.
Naliti malo vode i dinstati dok kupus ne omekša. Sada dodati suve šljive, još malo dinstati sve zajedno, pa sve preručiti u pleh i peći oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Uživajte!
(Espreso/Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!