GIBANICA NA BAKIN NAČIN: Voda kreće na usta (RECEPT)
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube

zdravo i ukusno

GIBANICA NA BAKIN NAČIN: Voda kreće na usta (RECEPT)

Promešajte jaja, jourt, vodu ,ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

Objavljeno: 21:21h
  • 35

Količina je dovoljna za osam osoba, a može se poslužiti kao predjelo ili kao doručak.

Sastojci:

500 gr gotovih kora

500 gr sitnog sira

3-5 jaja

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice pr. za pecivo)

1/2 šolja ulja

1 kašičica soli

Pripremite preliv:

Promešajte jaja, jourt, vodu ,ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 C i pripremite pleh sa papirom za pečenje.

Raširite jednu koru na radni sto i poprskajte je ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treca i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.

Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Onda se oštrim nožem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh. Poređajte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je tepsija dugačka.

Pažljivo prelijte pitice sa prelivom, tako da svaki rolatić dobije istu količinu preliva, da bi posle bilo jednako socno.

Pecite oko 40 min. ili dok gibanica dobro ne porumeni.

Bonus video:

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI
00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso/Najžena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media