ONI REŠAVAJU LOŠ ZADAH U TREN OKA: Prijatno ćete se iznenaditi kada ČUJETE OVO
Ilustracija, Foto: Profimedia

REŠENJE

ONI REŠAVAJU LOŠ ZADAH U TREN OKA: Prijatno ćete se iznenaditi kada ČUJETE OVO

Oralna higijena zahteva da vodite računa ne samo o pranju zuba...

Objavljeno: 11:38h

Za borbu protiv lošeg zadaha koriste se razni proizvodi za oralnu higijenu, međutim, postoje dosta jednostavniji i efikasniji načini kako da se rešite lošeg zadaha i to pomoću stvari koje već imate u vašem domu.

Prirodni osveživači

Metvica pomaže u borbi protiv lošeg zadaha i osvežava usta. Začini kao što su klinčići, kadramom i semenke koroma odlične su u borbi protiv neugodnog zadaha. Soda je takođe odlična za ove probleme. Jednostavno otopite kašičicu sode u šoljici vode i koristite to za ispiranje usta. Kao alternativu možete umočiti zubnu četkicu u sodu i koristiti je za čišćenje zuba. Čaj od listova piskavca takođe je izvrstan antibakterijski osveživač za usta.

Obratite pažnju na to šta jedete

Postoji hrana za koju znamo da uzrokuje loš zadah, pa ih je zbog toga bolje izbegavati ukoliko želite da nemate neprijatan miris. Luk i beli luk su najčešći krivci zašto nam smrdi iz usta. Međutim, luk u umerenim količinama ubija bakterije koje mogu uzrokovati propadanje zuba i bolesti desni.

Izbegavajte hranu bogatu fruktozom jer potiče rast bakterija. Ako ste gladni, jedite jabuke ili neki jogurt. Jabuke sadrže heteropolisaharidni pektin za koji je poznato da stimulira proizvodnju sline, dok aktivne kulture u jogurtu pomažu smanjiti bakterije u ustima.

Čišćenje jezika

Na vašem jeziku nalaze se bakterije koje uzrokuju loš zadah. Nakon što izribate zube, očistite i jezik. Četkajte zube dva minuta, dva puta dnevno. Istraživanja su pokazala da tek malo više od 55% žena to radi dva puta dnevno, dok je postotak muškaraca tek 49%. Četkanje i ispiranje usta vodicom pomažu uklanjanju bakterija koje uzrokuju loš miris iz usta.

Žvaćite koru pomorandže

Operite koru citrusa (limuna ili pomorandže), pre nego je ubacite u usta kako biste je žvakali. Ne samo da će održavati vaš dah svežim, već će limunska kiselina u njoj potaknuti veću proizvodnju sline, koja je prirodna odbrana usta od lošeg daha i plućnih kiselina uzrokovanih propadanjem zuba.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.