OTKRIVAMO RECEPT ČUVENE RUSKE MASTI: Deluje nakon 1 mazanja, a ne biste VEROVALI šta je GLAVNI SASTOJAK
Ilustracija, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE I VI

OTKRIVAMO RECEPT ČUVENE RUSKE MASTI: Deluje nakon 1 mazanja, a ne biste VEROVALI šta je GLAVNI SASTOJAK

Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji poseduje svaka domaćica

Objavljeno: 12:56h

Svima nama su poznati bolni osećaji u zglobovima. Obično bol osećamo u kolenima, ramenima, laktovima. Osećamo se slomljeno. Posle četrdesete verujemo da je to propratna pojava starenja.

A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma…

Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju. Recept za mast je pronađen u ruskim medicinskim knjigama. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji poseduje svaka domaćica.

Recept za domaću mast protiv bolnih zglobova:

Med, senf (najbolje je ljuti), so i soda. Od svega po 1 supena kašika. Sve temeljno promešajte do homogene smese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primena: Bolno mesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblogu, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata.

Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati. Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno.

Efekat ćete osetiti već posle prve procedure. Posle ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Nećete verovati šta sve leči senf

Ovaj ukusan začin se pravi od lekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe.

Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i slepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.