SKORO SVI GREŠE PRILIKOM BRISANJA PRAŠINE U TIM STVARIMA: Obavezno pogledajte
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

SKORO SVI GREŠE PRILIKOM BRISANJA PRAŠINE U TIM STVARIMA: Obavezno pogledajte

Korištenje četke za prašinu zapravo radi više štete nego koristi jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Isto će se dogoditi ako prašinu brišete 'na suvo'

Objavljeno: 18:57h

Brisanje prašine retkima je zadovoljstvo, jer mi je brišemo, a ona ponovo pada - čini se kao da radimo uzaludan posao. Ali, ako se već potrudimo i očistimo kuću od prašine, onda treba paziti na neke stvari kako bi prošlo što više vremena pre nego se ponovo nataloži po stvarima. Ovo je pet najvećih grešaka koje rade gotovo svi (čast izuzecima)

1. Korištenje četke za prašinu

Ovo pomagalo za čišćenje ustvari radi više štete nego koristi jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Ako baš ne možete bez njih, češće ih operite pod vodom ili jednostavno zamenite novom.

2. Ne čistite grejalice i klima uređaje

Tamo se mogu kriti velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izleteti iz ovakvih uređaja i nataložiti se na stvarima. Stoga je zgodno povremeno ih očistiti pomoću usisavača.

3. Brisanje prašine 'na suvo'

Kao i kod četke, i ovom slučaju prašina će se samo razleteti i premestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite ili četka budu vlažni dok brišete jer će se tako čestice zadržati na njima.

4. Sprej za poliranje nanosite direktno na nameštaj

Ako to radite na taj način, tad samo rizikujete da se na nameštaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umesto direktnog nanošenja na nameštaj, sprej za poliranje najpre pošpricajte po krpi pa ga tek onda nanosite.

5. Zaboravljate menjati filter na usisavaču

Filteri su dizajnirani upravo zato da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne menjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će leteti prostorom i skupljati se na nameštaju, piše Country Living.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.