POPITI KAFU ČIM USTANETE NIKAKO NIJE DOBRO: Poslušajte VAŽNO upozorenje lekara
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

POPITI KAFU ČIM USTANETE NIKAKO NIJE DOBRO: Poslušajte VAŽNO upozorenje lekara

Ako je šolja tople kafe prva stvar za kojom posegnete ujutro kad ustanete iz kreveta, možda trebate razmisliti o promeni te navike. Lekar Karan Raj tvrdi da to nikako nije dobra stvar

Objavljeno: 09:13h

Za većinu nas, prva jutarnja kafa daje nam energiju koja nam je potrebna da započnemo dan, ali lekar dr. Karan Raj upozorava da kafa ipak ne bi smela biti prva stvar koju konzumiramo ujutro, a evo i zašto.

Možda je ovo teško za progutati, za neke i neshvatljivo, ali postoji prilično dobar razlog za to, kaže Raj, koji je skupio millione pratioca na TikToku zahvaljujući svojim praktičnim savetima.

U emisiji BBC Morning Live, popularni lekar objasnio je zašto bismo trebali dopustiti da se naša tela sama razbude, umesto da se oslanjamo na prvi jutarnji gutljaj kave.

Ne predlaže da se u potpunosti odreknete jutarnje kafe, samo da malo promenite rutinu.

- Nemojte ujutro prvo piti kafu kako biste se razbudili. Telo vas prirodno budi kortizolom - rekao je.

Umesto toga, dr. Raj kaže da pričekate nekoliko sati i popijete kafu nakon što se prirodni nivo kortizola u vašem telu smanji.

kafa
foto: Printscreen

- Popijte kafu sredinom jutra kada vam nivo kortizola i nivo energije padnu. Neka tad kofein deluje i da vam energiju - objasnio je.

Naravno bilo je i onih koji Rajev savet nisu dobro prihvatili.

'O bože ne. Ja ujutro moram prvo popiti kafu inače ni sa kim nisam prijatelj', napisao je jedan, a mnogi su se složili.

Mnogi su se i složili sa savetom lekara pa su preporučili ostalima da isprobaju. Bilo je i dosta onih koji su rekli da je u početku jako teško jer ste se naviknuli na kafu, no kad taj period prođe, osećaćete se puno bolje, piše The Sun.

(Espreso/ The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.