KAFA NIJE NAJGORE PIĆE ZA VAŠE ZUBE, VEĆ OVAJ NAPITAK: Otkriće stomatologa ŠOKIRAĆE VAS
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

KAFA NIJE NAJGORE PIĆE ZA VAŠE ZUBE, VEĆ OVAJ NAPITAK: Otkriće stomatologa ŠOKIRAĆE VAS

Prema zubarki Inni Chern, najveći krivac za obojenje zuba nisu kafa ili vino. To je zapravo čaj

Objavljeno: 12:08h

Postoji nekoliko stvari kod kojih šminka jednostavno ne može pomoći, a blistajući osmeh jedan je od njih. Nažalost, profesionalno izbeljivanje zuba može koštati poprilično puno, otprilike oko 50.000 dinara.. Nije ni čudo što se mnogi trude kako njihovi zubi ne bi promenili nijansu.

Ako imaš naviku započeti dan kafom, a završiti je čašom crvenog vina, možda se često zatekneš tražeći pastu za zube sa velikom "snagom izbeljivanja". No, prema zubarki Inni Chern, najveći krivac za obojenje zuba nisu kafa ili vino. To je zapravo čaj.

"Tačno je da čaj boji zube više od kafe zbog visoke koncentracije tanina", kaže Chern i dodaje da su tanini grupa gorkih i antiupalnih spojeva.Što se tiče bojenja zuba, dr. Chern kaže da nisu svi čajevi jednaki; neki su skloniji obojenju zuba od drugih. Nije iznenađujuće što ona objašnjava da to zavisi od sadržaja tanina u čaju.

čaj
foto: Shutterstock

"Količina tanina u bilo kojoj vrsti čaja varira od proizvođača do proizvođača, ali sa sigurnošću se može reći da crni čaj ima najveću količinu, dok zeleni čaj ima mnogo nižu količinu." Takođe, mnogi biljni čajevi su bez tanina. Čajevi bez tanina uključuju većinu čajeva bez kofeina ili biljnih čajeva poput onih od đumbira, šipka, kamilice, jasmina i hibiskusa. To što crni čajevi imaju visoku količinu tanina ne znači da ih trebaš izbegavati. Svi čajevi imaju zdravstvene prednosti i ovaj nije izuzetak.

Kako spriječiti mrlje na zubima nastale pijuckanjem čaja

Čaj
foto: Printscreen

1. Dodaj čaju malo mleka

Čini se gotovo previše očitim, ali da, ovo će posvetliti boju.

2. Voliš li piti svoj čaj bez mleka?

Tada čaj možeš ispijati i kroz slamčicu, čime se minimalizuje kontakt tečnosti sa zubima.

3. Pijenje vode i pranje zubi nakon konzumiranja čajeva s visokim udelom tanina takođe mogu pomoći

S ovim savetima odobrenim od stručnjaka ne moraš se odlučiti između uživanja u omiljenom napitku čaja i belih zubi. I možeš se malo manje brinuti o svojoj rutini pijenja kafe.

(Espreso/ Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.