KOJA VAGINA JE VELIKA, A KOJA JE IPAK ISPOD PROSEKA? Ove standardne mere MORATE ZNATI
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

KOJA VAGINA JE VELIKA, A KOJA JE IPAK ISPOD PROSEKA? Ove standardne mere MORATE ZNATI

Veličina vagine uglavnom je misterij o kojem se ne priča toliko često kao o muškom polnom organu. Saznajte standardne mere ženskih genitalija koje, osim vagine, uključuju i stidne usne i klitoris

Objavljeno:
  • 1

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i poroda, a najpoznatije su Kegelove vežbe kojima se jačaju njeni mišići. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm (poput veličine sjaja za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm.

Velike usne

Spada u vanjske delove stidnice koji štite vaginu ili matericu te okružuju male usne. Velike su usne u proseku duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je kako se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne

Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je kako je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, niti veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitoris se još naziva dražicom, a jedina uloga mu je seksualno zadovoljstvo. Prosek širine klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.

(Espreso/ 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media