VREME JE DA SE VADE JORGANI, STIŽE ZIMČUGA: Morate ih dobro OPRATI, postoji FENOMENALAN NAČIN
Ilustracija, Foto: Profimedia

korisno

VREME JE DA SE VADE JORGANI, STIŽE ZIMČUGA: Morate ih dobro OPRATI, postoji FENOMENALAN NAČIN

Problem sa jaknom ili jorganom je u tome što se težina pri pranju ne raspoređuje ravnomerno

Objavljeno: 19:47h

Zašto su perjane jakne toliko tople i kako da se održavaju? Tajna je ista kao i kod jorgana punjenih perjem - ovakvo punjenje zahteva poseban režim pranja i ispiranja. Čak se može reći da je ispiranje važnije od pranja. Naime, ostaci deterdženta koji se zadržavaju na perju u značajnoj meri smanjuju njegovu sposobnost da se puni vazduhom i time čine jaknu rastresitom. A upravo ta sposobnost zadržavanja vazduha je ono što ove predmete čini tako toplim.

S druge strane, problem sa jaknom ili jorganom je u tome što se težina pri pranju ne raspoređuje ravnomerno pa je utoliko teže da ih mašina efikasno ispere i kasnije centrifugira.

Zato je dovoljno da primenite ova tri važna pravila:

1) uvek u mašinu stavljajte samo jednu jaknu! Nemojte dodavati ništa drugo, čak i ako vam se čini da je bubanj poluprazan. Ako opteretite bubanj mašine, jakna se neće dobro oprati a ni dobro isprati.

2) Možete ubaciti tenisku lopticu u bubanj, ona daje posebnu dinamiku jer dodatno pokreće delove jakne i doprinosi ravnomernijem raspoređivanju vode i deterdženta.

3) Obavezno posle pranja uključite barem još jedno ispiranje. Možete i više, a centrifugu dozirajte pažljivo. Za sušenje, izaberite prirodan način s tim što jaknu treba često protresati kako bi se perje ravnomerno rasporedio. Kada se osuši, vaša jakna će biti kao nova!

(Espreso/Lepa&Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media