OTČEPITE ODVOD BEZ KORIŠĆENJA HEMIJE: Dobro ste čuli, sve potrebno imate u KUHINJI
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

OTČEPITE ODVOD BEZ KORIŠĆENJA HEMIJE: Dobro ste čuli, sve potrebno imate u KUHINJI

Ova kućna sredstva takođe pomažu kod začepljenih odvoda

Objavljeno:

Ako voda u umivaoniku jednostavno ne želi otići ili ako stojiš do članka u vodi tokom tuširanja, odvod je začepljen. Hemijsko sredstvo za čišćenje cevi obećava brzo čišćenje. Sadrži jako alkalnu tvar (obično natrijev ili kalijev hidroksid) koja u kombinaciji s vodom dovodi do reakcije u kojoj se otapa organski materijal poput kose, peruti, celuloze, pa čak i ostataka hrane.

Nedostatak: premda se sredstvo za čišćenje cevi jako razredi u kanalizacijskom sistemu, nije baš ekološki prihvatljivo. U najgorem slučaju, biljke i mikroorganizmi mogu nastradati, a životinje pretrpeti ozbiljne opekotine.

Ako je vreme izlaganja predugo, postoji i opasnost od oštećenja cevi. U slučaju blagog začepljenja, sredstva za čišćenje proteza iz apoteke mogu ti pomoći da ih očistiš. Kako bi to učinila, jednostavno izmrvi jednu ili dve tablete u odvod. Zatim spiaj još malo vruće vode, ali tek toliko da se tablete otope. Zatim ostavi da deluje nekoliko sati - ili bolje preko noći - pa isperi sledeće jutro.

Tvoj umivaonik će uz ova 3 sastojka koja već imaš u kuhinji zablistati kao nikad pre, a očistićeš i odvod. Ova kućna sredstva takođe pomažu kod začepljenih odvoda

Začepljen odvod
foto: Profimedia

Sredstvo za čišćenje odvoda radi se od svestranih kućnih namirnica, praška za pecivo i octa, koji u kombinaciji pomažu kod začepljenih cevi. Jednostavno stavi tri do četiri kašike praška za pecivo u odvod i sipaj pola šolje octene esencije. Odmah se počinju stvarati mehurići i otapati nečistoće, a zatim moraš samo isprati vrućom vodom.

(Espreso/Miss7.24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.