Ostao je u šoku kada je uradio test očinstva: Vaš nerođeni brat je otac vašeg sina!

JEDINI SLUČAJ U SVETU

Ostao je u šoku kada je uradio test očinstva: Vaš nerođeni brat je otac vašeg sina!

Otac i sin su se podvrgli DNK testu porekla i saznali da je, genetski, otac zapravo stric svog sina
Objavljeno: 00:50h

Sve je počelo kada je par iz Amerike saznao da njihov sin, rođen sasvim zdrav 2014. godine uz pomoć veštačke oplodnje, ima različitu krvnu grupu od svojih roditelja. Otac je kupio kućni tekst očinstva i otkrio da njegov sin nema istu DNK kao i on. - Oprostite gospodine, ali vi niste otac vašeg novorođenog deteta - vaš nerođeni brat jeste - tako je saopšeno 34 - godišnjem muškarcu, koji je trenutno jedini poznati slučaj ljudske himere - organizma sastavljenog od dve ili više genetski različitih stanica, piše Independent. - Možete zamisliti koliko su roditelji bili uznemirteni. Mislili su da su u klinici koristili pogrešnu spermu - rekao je za medije profesor sa Stanford univerziteta Beri Star.

Lekari su ih uveravali da nije došlo do zamene, pa su roditelji uzeli advokata. Otac i sin su se podvrgli DNK testu porekla i saznali da je, genetski, otac zapravo stric svog sina.
Drugim rečima, otac je preuzeo gene svog brata blizanca koji je umro u maternici, a potom te gene preneo na svog sina. Potom su testirali DNK iz sperme, a podudarnost između oca i sina tada je iznosila 10 posto. - Ljudske himere su uobičajene, no vrlo ih je teško otkriti. Obično na svetlo dana izađu u ovakvim neobičnim slučajevima - zaključio je biolog. (Espreso.co.rs/Independent.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.