10 NEKONVENCIONALNIH NAČINA KOJI ĆE VAM POMOĆI PREŽIVETI VRELINE: Na dohvat su ruke i vrlo JEDNOSTAVNI
Foto: Vladimir Sporčić

ZGODNI TRIKOVI

10 NEKONVENCIONALNIH NAČINA KOJI ĆE VAM POMOĆI PREŽIVETI VRELINE: Na dohvat su ruke i vrlo JEDNOSTAVNI

Tokom vrućih letnjih dana dobro je iz doma ukloniti tepihe, ukrasne jastuke, teške zavese, pokrivače za sofe itd. Takođe, zavese u hladnim bojama stvaraju iluziju hladnijeg prostora

Objavljeno: 10:07h

1. Birajte 'hladne' zavese

Zavjese hladnih boja stvaraju iluziju hladnijeg zraka u prostoru pa se čovek može osjećati prijatnije iako je temperatura u domu zapravo i dalje jednaka. Stoga, spremite do zime one toplih tonova i zamijenite ih svetlim, hladnijim bojama.

2. Pomaže i voda u posudama

Rasporedite po kući posude hladne vode, po mogućnosti, s komadićima leda. Jednu svakako smestite ispred ventilatora ili na prozor - ubrzo ćete osetiti olakšanje.

3. Stavite jastuk u zamrzivač

Da bi po vrućini lakše utonuli u san, pre spavanja jastuk stavite u vrećicu pa u zamrzivač. Držite kratko pa ga vratite na krevet.

4. Stavite zamrznutu bocu u krevet

Voda
foto: Profimedia

Ovo ima sličan učinak kao i rashlađivanje jastuka - pomaže bolje zaspati.

5. Izbegavajte telesnu aktivnost

Neke studije pokazuju da trošimo puno energije kad je vani vruće jer se telo pokušava rashladiti i održati temperaturu optimalnom. Zato je mudro više se odmarati i ne trošiti energiju na nepotrebnu telesnu aktivnost.

6. Rešite se suvišnog tekstila

Tokom vrućih letnjih dana dobro je iz stana ukloniti tepihe, ukrasne jastuke, teške zavese, pokrivače ua sofe itd. jer sve te stvari dom čine toplijim i manje prozračnim.

7. Često vlažite zrak

Za to vam može poslužiti osveživač zraka ili jednostavno posegnite za bocom koja ima raspršivač.

8. Kupujte sobne biljke

biljke
foto: Prinstcreen/Infopult

Sobne biljke pomažu u smanjenju temperature u kući, a osim toga, odlične su za čišćenje i vlaženje zraka. Ficus Benjamina, Aglaonema i razne palme su najbolji izbor.

9. Smanjite potrošnju struje

Električni uređaji zagrejavaju zrak koji je leti ionako prevruć. Stoga, koristite ih što ređe i što kraće, na primer, umesto pripreme hrane u šporetu i kuvanja češće jedite salate i drugu laganu hranu. Uređaje koje retko koristite isključite iz struje.

10. Olakšajte život i ljubimcu

Postavite posudu s ledom blizu mesta na kojem vaš ljubimac leži, to će mu barem malo rashladiti zrak, prenosi Bright Side.

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.