Danci izmislili pivo u prahu! Da li biste ga probali? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

isti ukus ili...

Danci izmislili pivo u prahu! Da li biste ga probali? (FOTO) (GIF)

Ovaj prah je spreman za piće uvek i na bilo kom mestu, pa je zato zgodan za avione i ostala mesta gde alkohol nije lako dostupan
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Danska pivara ‚‚To ul" (Dva piva) predstavila je svoj novi proizvod pivo u prahu, koje je, kako tvrdi, uvek spremno za piće na bilo kom mestu, čim mu se doda voda.

Zašto muškarci bolje podnose alkohol od žena? (FOTO) (GIF)

Osnivači ove pivare Tobajas Emil Jensen i Tore Ginter kažu da se procesom zamrzavanja i isušivanja vrši odvajanje suve materije piva na način na koji ono ne menja ukus.

Nije mit! Čaša piva ljude čini mnogo društvenijima (FOTO) (GIF)

foto: Tumblr

Za vreme tog procesa, voda i alkohol potpuno isparavaju iz piva, a u prahu ostaju šećeri, proteini, komponente koje ukusu daju gorčinu i aromatični elementi. Karakterističan ukus piva vraća se čim se prah prelije vodom, ali da bi se postigao pun efekat tradicionalnog pića, neophodno mu je dodati i alkohol.

foto: Thinkstock

Kompanija ‚‚To ul" navodi da je pivo u prahu napravljeno da bi ovo piće moglo da se konzumira na mestima gde je teško dostupno, poput izleta u prirodu ili avionskih letova. Ipak, buduća verzija koja će sadržati i alkohol bi mogla da bude blokirana u mnogim zemljama, koje ne dozvoljavaju prodaju alkohola u prahu.

foto: giphy

Pivara ‚‚To ul" je osnovana 2010. godine i već je postala poznata po proizvodnji neobičnih vrsta piva - sa aromom kafe ili raznog vrsta tropskog voća. Proizvodi ove pivare, karakteristični i po upadljivoj ambalaži, danas se prodaju u preko 40 zemalja.

foto: Shutterstock

(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.