URADITE OVO I REŠITE SE MUVA ZAUVEK! Hit na internetu, stvarno radi, neophodne su vam samo DVE STVARI
voda i novčići stvaraju prizmu koja odražava boje i projektuje sliku vodeoda i novčići stvaraju prizmu koja odražava boje i projektuje sliku vode, Foto: Profimedia

zum zum

URADITE OVO I REŠITE SE MUVA ZAUVEK! Hit na internetu, stvarno radi, neophodne su vam samo DVE STVARI

Postupak je zaista jednostavan!

Objavljeno:

Jedva smo dočekali leto! Konačno možemo da otvorimo prozore, pustimo prirodnu svetlost u prostor i osetimo dašak svežeg vazduha. Ali nažalost, ta akcija ne može proći bez nepoželjnih muva.

Čak i ako smo prozore prekrili zavesama, lukava muva će pronaći put prema spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, i danima nas gnjaviti. Muve su štetočine i jednom kad uđu u naš dom, mogu nas iritirati dok im ne stanemo na kraj. Kako se rešiti muva bez upotrebe insekticida?

Odgovor na to pitanje ponudila je MRS HINCH. Na Fejsbuk stranici otkrila je ovaj jednostavan trik, koji zaista tera muve. Ideja nije nova, ali čini se da većina nije svesna njene potencijalne moći.

Inače, MRS HINCH još je jedna senzacija na društvenim mrežama, jer je mnoge nadahnula kada je reč o čišćenju doma.

Sve što trebate je čista vrećica, poput vrećice za sendvič, malo vode i nekoliko sjajnih novčića.

Postupak je zaista jednostavan. Uzmite svoje čiste vrećice i napune ih otprilike do pola vodom. Zatim ubacite pet ili šest novčića i ispustite višak vazduha. Nakon toga vrećicu čvrsto zavežite i odložite na prozorsku dasku ili okačite na prozor.

Kao što je u videu objašnjeno, muve imaju složeni vid, što znači da stvari vide sasvim drugačije nego ljudi. Jednostavnu vrećicu ispunjenu vodom muva će doživeti kao "beskrajno veliku vodu", koju ne voli.

Dakle, voda i novčići stvaraju prizmu koja odražava boje i projektuje sliku vode. Muve ne vole vodu i ne vole boje koje nastaju od novčića. Vrećica ispunjena vodom muhi izgleda poput divovskog tela vode u boji, pa odlaze.

Bonus video:

00:56

EVO KAKO DA VAM MESO UVEK BUDE MEKANO I SOČNO! Najmaestralniji beogradski kuvar otkrio trik do savršene šnicle!

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.