SAMI GLEDAJTE U SVOJ DLAN: Svašta možete da SAZNATE
Gledanje u dlan, Foto: Espreso.co.rs/Ilustracija

OTKRIVAMO

SAMI GLEDAJTE U SVOJ DLAN: Svašta možete da SAZNATE

Sve je zapisano...

Objavljeno: 20:34h

Linija života

Gledanje u dlan i linija života uglavnom se odnosi na stanje zdravlja, bolesti i starosti, a mnogo manje na sve ostalo. Ako želimo tačno da saznamo dužinu života, moramo da obratimo pažnju na liniju zdravlja, jer tačka u kojoj se te dve linije seku označava smrt.

Životna linija treba da bude dugačka, tanka i duboka, bez nepravilnosti. Tanka linija odaje dug život, dobro zdravlje i životnu snagu. Ako je životna linija kratka, ako se rastvara u mnoge sitne linije, onda je to znak slabog zdravlja.

Ako je linija života spojena sa linijom glave, to je znak da odaje opreznost i samostalan duh. Takve su osobe vrlo osetljive. Ako su te dve linije utkane među sobom, uspeh dolazi u pitanje. Mali prostor između ove dve linije vrlo je dobar znak.

Takva osoba je slobodna u sprovođenju svojih namera i planova. Takav čovek je ambiciozan i jako aktivan, vrlo je preduzetan. Prekid životne linije na obe ruke znači smrt, prekid na samo jednoj ruci predstavlja opasnu bolest.

Široka životna linija označava odlično zdravlje, ali i sklonost ka veneričnim bolestima. Linija koja se penje od linije života prema uzvišici Apolonovog sunca znači slavu koja će se postići vlastitim trudom. Ako se linija života na kraju rasplinjava i ako je spoljni krak duži i deblji od kraka koji obilazi oko Venerinog brega, tada znači da će dotični mnogo putovati i da će umreti van svoga zavičaja.

Ako je unutrašnja linija snažnija, tada će se vratiti u svoj zavičaj. Otok u liniji života odaje bolest očiju.

Linija Marsa, iznad linije života, retko se jasno vidi kod svakoga. Isto tako ona se retko kad vidi na obe ruke. A ona je znak dobrog zdravlja i borbene naravi. Kod ratnika ona znači neustrašivost. Linije uticaja su one tanke linije koje se protežu sa unutrašnje strane linije života.

Te linije odaju veliko prijateljstvo sa suprotnim polom. Muškarci i žene sa tzv. Venerinim temperamentom imaju mnogo jasnije istaknute linije uticaja nego oni koji nisu u službi svojih osećaja.

Linija glave

Ova linija odnosi se uglavnom na čovekov razum, na njegov duševni razvitak i na sve bolesti koje su u vezi sa mozgom. Po ovoj liniji najbolje se poznaje vrednost i sposobnost ličnosti.

Ako je linija glave dugačka, ako dolazi sa Jupiterovog brega i kada lagano, u početku, dodiruje liniju života, tada je osoba sa takvom linijom glave oštroumna, puna svesnosti, ambiciozna i ima moć vladanja nad drugima.

Ovakve su osobe pogodne za odgovorne i odlučujuće položaje. Linija glave koja se ne sastaje sa linijom života odaje neoprezniju osobu, ali ipak sposobnu za upravljanje velikim poslovima.

Takve osobe su nestalne, nagle, nasrtljive i ne dopuštaju ničiju stegu. Ako je prostor između linije glave i linije života osetno veći, znači da je osoba nepromišljena, lakoumna, da se upušta u razne sumnjive poduhvate.

Ako je taj znak na ženskoj ruci, tad su negativne osobine još izraženije. Kratka veza između linija glave i linije života dobar je znak duševne ravnoteže. Takve su osobe vrlo oprezne, vrlo osetljive i nemaju mnogo pouzdanja u sebe.

Ako je linija glave jako povezana sa linijom života i ako se one zagrađuju među sobom, tada će preterana osetljivost takve osobe mnogo smetati njenom uspehu u životu.

Ako linija glave počinje sa unutrašnje strane linije života, tada je osoba svadijiva i samu sebe muči.

Ako je linija glave ravna, jasna i jednostavna, onda odaje praktičan razum koji se više raduje materijalnim dobrima nego duhovnim.

Ako je u početku ravna, a posle malo kosa, onda odaje ravnotežu između logike i fantazije. Takve su osobe hladnokrvne. Ako se čitava linija savija prema dole, tada znači fantastične okolnosti, ljubav prema književnosti i umetnosti. Jasno ocrtana linija glave znak je pameti i oštroumnosti. Ako je ova linija talasasta, simboliše nestalnost.

Mali otoci u liniji glave znače glavobolju. Ako se linija glave ispod Satumovog brega prekida na dva dela, odaje smrt nesrećnim slučajem. Ako se jedan krak ove linije ujedinjuje sa linijom srca, tada životom vlada jedan dubok osećaj, pa takva osoba ostaje slepa za sve razloge razuma.

Linija srca

Kao što smo rekli, linija srca ima tri izvora. Ako počinje na sredini Jupiterovog brega, tada ona odaje osobu uzvišene ljubavi. Što se dalje proteže ova linija prema Jupiterovom prstu, znači ljubomornu narav.

Ako je linija srca neobično dugačka i proteže se u poprečnom pravcu od jedne strane ruke do druge, ta je ljubav i ljubomora veća. Ako linija srca počinje između kažiprsta i srednjeg prsta, tada odaje mirnu narav.

Osobe sa ovom linijom ne pokazuju otvoreno svoja osećanja, iako je njihova ljubav jaka i duboka. Ma koliko puta njihov idol pao, oni će ga svaki put podići u svom srcu. Ako linija srca počinje na Saturnovom bregu, tada odaje čulnu vrstu ljubavi, egoizam i veliku ljubavnu strastvenost. Svetlocrvena linija srca znači nagao i strasni temperament.

Ako je linija srca bleda i široka, odaje ravnodušnost i blaziranost. Ako je linija tanka i blede boje, tada odaje hladnu i neljubaznu osobu. Ako je ta linija puna malih otočića, tada je ljubav praćena nesrećom. Ako se linija srca nalazi dosta blizu linije glave, tada je srce mnogo umešano u stvari razuma. Prekidi u liniji srca znače razočarenje u ljubavi.

Račvasta linija srca, koja nastaje na Saturnovom bregu, uvek je znak iskrenog i dobrog srca. Linija srca koja počinje na Jupiterovom bregu odaje sreću u stvarima osećaja. Ako je linija srca pusta i prema vanjskoj strani tanka, tada ona na ženskoj ruci odaje nerotkinju.

Ljudi sa takvim znakom vrlo brzo postaju za ženu nesposobni. Ako linija srca izgleda kao da je izbrisana na izvesnim mestima, odaje veliko razočarenje u ljubavi.

Linija sudbine

Ova linija označava uspehe stečene svojim trudom. Početak ove linije može se nalaziti kod ručnog zgloba, na liniji života, na Mesečevom bregu i u sredini dlana. Ako dolazi od linije života, tada otkriva da vlasnik stiče uspeh sopstvenom zaslugom. Kad počinje u blizini ručnog zgloba i gotovo se provlači kroz liniju života, ili linija života nju sputava, tada otkriva da čovek veliki deo života žrtvuje zbog otadžbine i porodičnih veza.

Ako se početak sudbine nalazi na ručnom zglobu i ako se ona dalje jasno i ravno produžava prema Saturnovom bregu, to odaje osobu jake individualne sposobnosti.

Ako linija sudbine dolazi sa Mesečevog brega, većinom je nesigurna i prevrtljiva, što znači da osoba uvek zavisi od volje drugih ljudi. Ako se izdanci linije sudbine penju ili spuštaju prema bilo kojem bregu osim Saturnovom, onda će osobine tog brega vladati životom.

Ako linija sudbine preseca Satumov breg i ide prema Jupiterovom uzvišenju, onda će uspeh na kraju biti tako velik da će moći zadovoljiti najširu častoljubivost.

Ako se linija sudbine naglo prekida u liniji života, onda će mnogi planovi propasti pogreškom glave.

Ako se sličan slučaj odnosi na liniju srca, onda će se karijera razbiti o ljubav. Ako se linija sudbine prekida, ili ako se sastoji iz manjih delova, to označava materijalno siromaštvo. Odlučan prekid ove linije siguran znak je nesreće i gubitka. Dvostruka linija sudbine dobra je pojava.

Ako jedna crta dolazi sa Venerinog, a druga sa Mesečevog brega, to je znak da čovek živi život bogat čudnovatim događajima.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/besnopile)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.