DA LI SU HTELI KUMA ILI BANKOMAT?! Objavljena bizarna lista želja, KAKVI SU TO LJUDI
Prijatelji, Foto: Profimedia

NIJE LAKO BITI KUM

DA LI SU HTELI KUMA ILI BANKOMAT?! Objavljena bizarna lista želja, KAKVI SU TO LJUDI

Međutim, nakon što je dobio suludu listu zahteva, odlučio je da povuče svoj pristanak.

Objavljeno:

Kumstvo je nekim ljudima velika stvar, a jedan muškarac bio je počašćen kada su ga prijatelji pitali hoće li biti kum njihovoj ćerki.

Međutim, nakon što je dobio suludu listu zahteva, odlučio je da povuče svoj pristanak.

U objavi na Reditu nesuđeni kum otkrio je da je par upoznao pre devet godina i da su u međuvremenu postali dobri prijatelji. Zbog toga nije bilo nimalo čudno kada su ga pitali hoće li biti kum njihovoj ćerki.

Međutim, na njegovu adresu ubrzo je stigao pravni dokument ss dugom listom zahteva, uključujući razmatranje prelaska na katoličanstvo i pozamašne novčane poklone.

- Muž me pitao hoću li biti kum njihovoj ćerki Džejn. Radi se o katolicima. Bio sam počašćen. Moj prijatelj je bio oduševljen i idućeg dana ostavio mi je kovertu sa nekim papirima. Nakon što je otišao, pogledao sam ih i shvatio da se radi o pravnom dokumentu koji treba da potpišem da postanem kum. Naravno, mislio sam da preteruju, ali svejedno sam ga pročitao. Sadržao je mnogo stvari koje bih MORAO učiniti kao kum. Na primer, moram ići na svaki katolički događaj na kojem Džejn učestvuje, poput krštenja, pričesti, krizme, itd. - napisao je čovek.

- Moram razmotriti da postanem katolik, dati poklon od najmanje 500 dolara (oko 50.000 dinara) za svaki od tih događaja, a na rođendane i Božić pokloni moraju biti u gotovini i preko 250 dolara (oko 25.000). Onda stvari postaju gore. Očekuju od mene da uštedim najmanje 25.000 dolara (oko 2.500.000 dinara) za njen fakultet. Njeni roditelji će dati ostatak. Ozbiljno?!? Lista se nastavlja sa stavkom da moram otkazati sve planove ako od mene traže da pripazim na Džejn ili ako odu na odmor (zašto Džejn ne ide s njima?). Mnoge druge stvari na popisu su blesave i nisu ništa posebno (poput druženja sa Džejn jednom nedeljno) - dodao je.

U nastavku je otkrio da je nazvao prijatelja i objasnio mu da ne može potpisati ugovor budući da traže previše od njega, nakon čega se otac naljutio.

- Rekao mi je da je mislio da sam "dobar tip", ali da je očito da sam sebičan. Od tada je blokirao moj broj i imejl, kao i njegova žena. Budući da je to učinio, uništio sam papire koje mi je dao, stavio ih u torbu pa u njegov sandučić, uz poruku da je šteta što je uništio prijateljstvo suludim zahtevima. Rekao sam mu da mu svejedno opraštam - napisao je u objavi.

Korisnici Redita stali su na njegovu stranu i poručili mu da nije pogrešio što je odbio prijatelje.

"Šališ se? Čini mi se kao da su mislili da si luzer i da su te hteli koristiti kao besplatan bankomat, "Hteli su da plaćaš za njihovo dete dok oni troše svoj novac kako god žele", "Nikad nisam čuo da kum daje toliko novca na kumče. Ne bi trebali biti iznenađeni što si ih odbio", "Žao mi je što je ova situacija uništila vaše prijateljstvo, ali nadam se da će videti koliko su sebični", "Nisi odbio biti kum detetu, nego si odbio potpisati suludi i neprihvatljivi ugovor. To nije deo kumstva po nijednoj tradiciji", neki su od komentara.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Reddit)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.