JEFTINA FORA KOJA JE ODUŠEVILA MILIONE: Samo stavite pirinač u ormar i GLEDAJTE
Pirinač, Foto: Profimedia

VIŠE NAMENA PRINČA

JEFTINA FORA KOJA JE ODUŠEVILA MILIONE: Samo stavite pirinač u ormar i GLEDAJTE

Nije retkost da se u ormarima javi malo vlage bilo da vuče iz stana, bilo da je u garderober stavljena odeća koja se nije najbolje osušila

Objavljeno: 07:51h

Ova namirnica nije samo za jelo, ima i drugu i to vrlo korisnu upotrebu

Pirinač je jedna od osnovnih namirnica koje imaju široku primenu u kulinarstvu, ali da li znate da može da se koristi i u domaćinstvu i to u situacijama koje nemaju veze sa kuvanjem?

Svi znaju za trik sa sušenjem mobilnog telefona koji je pao u vodu u tegli pirinča. Zahvaljujući svojstvu da izvlači vlagu iz predmeta, ova namirnica može da se koristi i u garderoberu... Jeftin trik su probali milioni i oduševljeni su rezultatima.

Nije retkost da se u ormarima javi malo vlage - bilo da "vuče" iz stana, bilo da je u garderober stavljena odeća koja se nije najbolje osušila... Ta vlaga učiniće da sva odeća poprimi neprijatan miris buđi, a nije isključeno da će se sama buđ javiti u njemu.

Problem ćete rešiti ako u ormar stavite malo pirinča.

Sve što vam treba jeste jedna šolja pirinča (beli pirinač najbolje deluje), malo esencijalnog ulja, činija u koju ćete staviti komad tkanine i gumica. Pomešajte pirinač sa 15 do 20 kapi ulja u činiji. Uzmite komad prozračne tkanine (može i komad stare majice) i pokrijte činiju. Zatim pomoću gumice pričvrstite krpu. Stavite šolju sa pirinčem u ormar (gde deca ili kućni ljubimci ne mogu da je nađu).

Nakon nekoliko meseci potrebno je da zamenite ovaj osveživač vazduha i neutralizator vlage. Ako ste umesto belog koristili smeđi pirinač, moraćete da ga zamenite pre, jer se smeđi pirinač kvari brže od belog.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.