PROFESIONALNA ČISTAČICA OTKRILA ZAŠTO SVE ŽIVO ČISTI DETERDŽENTOM ZA SUĐE: Razlog je JEDNOSTAVAN, a JAK!
Čišćenje, Foto: Printscreen The Big Cleanco

TIK TOK SAVETI

PROFESIONALNA ČISTAČICA OTKRILA ZAŠTO SVE ŽIVO ČISTI DETERDŽENTOM ZA SUĐE: Razlog je JEDNOSTAVAN, a JAK!

- Za mrlje od plesni možete sami napraviti paste za čišćenje od vodonik-peroksida i sode bikarbone - rekla je u svom video snimku

Objavljeno:

Iako ga mnogi koriste za pranje kupatila, posebno toaletnih školjki, profesionalna čistačica iz kompanije The Big Clean Co. kaže da izbeljivač više šteti nego koristi i da ga treba koristiti samo u hitnim slučajevima.

Na svom TikTok profilu, putem kojeg često deli savete i trikove za čišćenje, objasnila je da izbeljivač može trajno oštetiti ako se redovno koristi na pločicama, tuševima i slavinama, jer nagriza većinu materijala, stvarajući male mrlje poput vode koje se više ne mogu prati .

Stoga, za pranje podova, ogledala i zavesa za tuširanje, više voli tečni deterdžent za pranje sudova, osim ako u kupatilu nema plesni. Tada će vam, kaže, ipak trebati nešto jače.

@thebigcleanco

Reply to @nataliecrosby0 repost of one of our earlier videos ⭐️

♬ original sound - The Big Clean Co

- Za mrlje od plesni možete sami napraviti paste za čišćenje od vodonik-peroksida i sode bikarbone - rekla je u svom video snimku, a zatim je nanosi na površinu na kojoj su mrlje pre trljanja.

Iako vodonik-peroksid ima svojstva beljenja, kaže čistačica, potpuno se razlikuje od belila, uglavnom zato što ne sadrži hlor koji je toksična komponenta većine sredstava za beljenje.

- Tečni deterdženti za pranje posuđa su moj prvi izbor za čišćenje svih površina jer je njihova PH vrednost najbliža neutralnoj vrednosti vode - rekla je ona i kaže da će svaki ozbiljan proizvođač pločica reći da treba da koriste samo proizvode sa niskim ili neutralnim vrednostima PH. .

A upravo su tečni deterdženti za pranje posuđa, objasnila je za The Sun, koji su po sastavu najbliži neutralnoj vrednosti PH.

- Deterdžent za pranje posuđa može se koristiti u svakoj sobi u domaćinstvu, za gotovo sve - rekla je ona.

To je jedino što koristi za pranje ogledala, prozora, nameštaja i različitih podova. Kada pere podove, ističe da u deterdžent za pranje posuđa dodaje nekoliko kapi esencijalnog ulja eukaliptusa, ističe.

Bonus video:

04:49

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.